MotoNews.pl

Jak skasować kontrolkę poduszek?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Jest możliwośc skasowania kontrolki bez podłączania do komputera?

[ wiadomość edytowana przez: Tsport dnia 2005-11-08 22:43:12 ]

napisz który rocznik auta i jak miga kontrolka.

Podłącze się pod temacik bo u mnie też jest coś nie tak. Teraz to mam wywaloną żarówkę, ale o ile pamiętam to po przekręceniu kluczyka świeciła kilka sekund, a potem zaczynała zapalać się i gasnąć z częstotliwością 1/sekundę.

A nie rozlaczyla wam sie wtyczka od napinacza pasó pod fotelami kierowcy albo pasażera ? Ja przynajmniej tak mialem jak wyjalem fotel pasazera ... zaczynala wtedy mrugac w seriach po 3 razy ... jak wlozylem fotel i podpiale wtyczke wszystko wrocilo do normy ...

Nie no u mnie z fotelami jest chyba OK, poza tym nie mrugała mi seriami tylko tak równomiernie. Myślę że może coś być z poduszką nie tak. Teraz tak myślę żeby mi łba nie urwała czasami...

...można sttrzelić z wiatrówki......

przejglądnąc trzeba wszytskie złaczki i tyle. nie ma czegoś takiego jak kasowanie kolntrolki... no chyba, że podążycie drogą wyznaczoną przez Sinusa...

abo żaróweczkę wyjąć....

tak jak ktoś napisał...złączki pod fotelami...u mnie niby były podłączone ale też migało (4mignięca w serii! ) i dodam tylko że nie sa to typowe serie...bo przerwa miedzy seriami jest niewielka...ale da sie to zaobserwować bez problemu - ile mignięć.
Proponuję posprawdzaś złączki pod fotyelami i przewody za skrzynka bezpieczników
w90% przypadków to pomaga

Witam.Miałem podobny problem i pomogło odkręcenie dolnego plastikowego słupka pod kierownicą (obok sprzęgła).Tam znajduje się żółta złączka, którą trzeba rozłączyć i przeczyścić styki.

Cytat:
2005-11-09 00:29:01, R_O_Y pisze:
nie mrugała mi seriami tylko tak równomiernie

przygladnij sie dobrze bo odstepy miedzy swieceniem na pewno nie sa rowne. Modul poduszek generuje tylko serie i kazda z nich odpowiada za cos innego, np 4 mrugniecia i nieco dluzsza przerwa to obwod napinacz pasazera

Jak usuniesz przyczyne, to lampka sama przestanie migać. Te migniecia to nic innego jak generowany kod błedu pozwalajacy ocenic , gdzie tkwi usterka.
Zapraszam tu http://forum.fordclubpolska.org/tematy60/migajaca-kontrolka-air-bag-kody-vt6650.htm

Tak myślałem, że miganie tej kontrolki oznacza określony błąd.
No ale już przestała migać zanim go zdążyłem odczytać. Generalnie usterka występuje okresowo.
Poczekam do następnego razu, być może się już nie powtórzy bo zaopiekowałem się kostkami do napinaczy