MotoNews.pl

E34 klapka wlewu paliwa (demontaż)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jak nie niszczac niczego, zdemontować klapke wlewu paliwa ?? z gody dzieki za odpowiedź.

Witam wszystkich
Sam jestem ciekaw tego wyczynu. Kiedyś chciałem zdemontowć żeby lakier dobrać do poprawek i co? I nawet lakiernik nie dał rady
Będę uważnie śledził ten temat
Pozdrawiam!!

w e36 wystarczy wyhaczyc ta sprezyne co ja trzyma, prosciej sie demontuje niz przez odkrecanie srubek, podejzewam ze w e34 tak samo...

oj tolo chyba nie ja tam widzialem jakies plastikowe zatrzaski :/

Cytat:
2005-11-09 12:42:55, ArturLegnica pisze:
Witam, jak nie niszczac niczego, zdemontować klapke wlewu paliwa ?? z gody dzieki za odpowiedź.

Przerąbane.
Musisz odgiąć plastiki, które są włożone w odpowiednie dziury w samochodzie. Ja na swoje szczęści, musiałem taką założyć, a nie ściągać.
Na pewno się da. Potrzebne będą płaskie śrubokręty i chyba dobrze by było, aby były cztery ręce.

pozdr
Mariusz

Należy zdjąć sprężynę (taki zaokrąglony kawał blachy sprężystej) a następnie rozmontować zawias plastikowy. Fakt, że trzeba się przy tym pogimnastykować, ale da się to zrobić.

to jest inaczej niz w e36?????? bo w e36 mozna to zrobic w 5 sekund i to jedna reka jak ktos sie postara

oki tylko jaki manewr trzeba zrobic zeby zdjac ta sprezyne, i pozniej w jaki sposob zdjac ten zawias ?? Sa tamie jakies zatrzaski trzeba co odgiac czy co ?

najprostrzy i najlatwieszy sposob na odkrecenie klapki w E34 to przez bagaznik wykrecacie 2 srubki przez bagaznik i gotowe, z od przodu czyli przy klapce nic nie kreccie po polamiecie

Cytat:
odri23 pisze:
najprostrzy i najlatwieszy sposob na odkrecenie klapki w E34 to przez bagaznik wykrecacie 2 srubki przez bagaznik i gotowe, z od przodu czyli przy klapce nic nie kreccie po polamiecie

Oby więcej takich porad na forum !!!!!!

Cytat:
2005-12-04 18:03:24, odri23 pisze:

jakie śrubki u mnie nie mażadnych śrubek próbowałem na różne sposoby to tylko plastiki połamałem co prawda sklejiłem ,co za dureń wymyslił takie rozwiązanie prędzej lusterko wyjme żeby lakier dobrać niż klapke

Cytat:
2005-12-13 12:07:10, draiwer5 pisze:
jakie śrubki u mnie nie mażadnych śrubek próbowałem na różne sposoby to tylko plastiki połamałem co prawda sklejiłem ,co za dureń wymyslił takie rozwiązanie prędzej lusterko wyjme żeby lakier dobrać niż klapke

Niedawno mi "wysiadł" zawias i podczas próby otwarcia do tankowania klapka wylądowała na ziemi . Szkoda bawić się w klejenie - cały zawias kosztuje w ASO 34zł. Sprężyna też jakiś grosz. Lepiej założyć nowe wszystko.
Nie mam tego przed oczami ale zawias ma plastikowe zatrzaski które z jednej strony wchodzą w mocowanie w samochodzie a z drugiej w klapkę.

dolkadnie i zeby zdjac klapkle trzeba je nacisnac blacharz przy malowaniu mi to zdjal bez problemu i zalozyl rowniez