| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-11-09 20:26:03 jaki przebieg auta ? -może katalizator ma dosyć ?? ,
a może to słynna cewka w aparacie zapłonowym daje o sobie znać ? Czy zawsze na benzynie się buntuje czy też zdarza mu się normalna praca??...jeśli zawsze to możesz (niestety) mieć racje z tymi wtryskami ...cosik ich boleć może . P.S. do czytających ten post dodatkowe pytanko: Czy aparat zapłonowy w silniku 1,5 ma to samo rozwiązanie "czujnika Halla" znaczy taką samą cewkę w aparacie ?? [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-11-09 21:37:15 ] |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-11-09 20:31:45 Ja kiedys miałem podobnie. Załatwilem wiązke wtryskiwaczy( jakies małe zwarcie) a pozniej Emulator wtrysku poszedł sie ...
Po wymianie auto zaczelo pracowac jak ta lala. |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2005-11-10 11:21:28 wadliwe działanie czujnika halla można poznać po warjujących obrotach, czasami potrafią skakać nawet o 3000obr/min
Przed wymianą należy zaznaczyć sobie na korpusie ustawienie aparatu zapłonowego. Z tego co się orientuje w 1.5 nie występuje aparat zapłonowy taki jak w 1.8 Przy gazie natomiast (mowa o I i II gen) wtryski wogóle nie pracują. A jaki przebieg ma parownik. Membrany w parowniku ulegają zuzyciu, tzn. najzwyczajniej w życiu sztywnieją - być może potrzebna jest regeneracja. Ja tak miałem, czasmi mogłem podregulować i było ok, za 10 km już nie trzyma wolnych obrotów, teraz po regeneracji jest super |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-11-10 11:35:49 Jakby co to mam do sprzedania czujnik Halla = cewkę aparatu zapłonowego za 25 zł. (cena zawiera przesyłkę). |
Robert-wilk Daewoo Espero/ Dodge ... Warszawa | 2005-11-18 21:53:49 zgadzam sie z opinia elity i popre przykladem. Mialem dzwona w tył Espero, poszedł tez zbiornik paliwa poniewaz to był Fiat Ducato.
Z ciekawosci przecielem zbiornik i sie przerazilem, q..a piach, muł syf, a przewodzic w srodku o srednicy lebka od szpilki. Pamietam wtedy tez narzekalem ze byl mulowaty, wyl, dodatkowo mialem zatkany ostatni tlumik, ale z tym samochod sobie poradzil wypierdzial dziure przy tym elastycznym pierwszym tlumiku. Wtedy czesto tankowalem TANIE paliwo Auchan. Tak wiec przyczyna moze byc filtr paliwa, zbiornik, pompka pozdrawiam |