| Sortuj wg daty: rosn±co malej±co |
freza2 HF MEMBER Hyundai Coupe FX 2.0 Praszka | 2005-11-10 11:02:47 Cze
Mam problem Wczoraj zauwa¿y³em,¿e jak stan±³em na poboczu WY£¡CZY£EM SILNIK przy powrocie ze szko³y oko³o 40 km otwar³em maskê,a tam nagle w zbiorniczku wyrównawczym by³o tyle p³ynu ch³odniczego ¿e wylewa³ siê przez t± rurke odpowietrzaj±c±(jakby jakie¶ ci¶nienie wypycha³o). A normalnie by³o p³ynu na F czyli do wierzchu zbiorniczke du¿o brakowa³o. Dodam , ¿e jak jade d³u¿ej(3km) oko³o 180 km/h to co¶ zaczyna ¶mierdzieæ(jakby jak±¶ gum± spoalon± albo co¶ takiego) i musze zwolniæ to znowu przestaje po jakims czasie. Co jest grane bo nie zabardzo sie orientuje? [ wiadomo¶æ edytowana przez: speedmaster dnia 2005-11-13 15:41:20 ] |
KrzychB HF MEMBER Lantra-sprzedana :) Szczecin | 2005-11-10 12:01:44 Uszczelka pod g³owic± do wymiany- sprawa raczej pilna skoro wypycha tak du¿o tego p³ynu |
dakro HF MEMBER Hyundai PONY GLS Che³m | 2005-11-10 12:08:52 A jak z temperatur± nie jest za wysoka. Mo¿e winny jest termostat, jak siê nie otworzy to wywala p³yn przez zbiorniczek. |
freza2 HF MEMBER Hyundai Coupe FX 2.0 Praszka | 2005-11-10 15:56:11 Temperatura po rozgarzaniu i potem jest chyba ok, trochê nad po³owê skali i nie wzrasta.Ale s³ysza³em wieczorem po zgaszeniu silnika jakie¶ chlupanie w przewodach z p³ynem ch³odniczym tych grubych . |
freza2 HF MEMBER Hyundai Coupe FX 2.0 Praszka | 2005-11-11 09:23:30 A wiêc tak:
-przewody s± dosyæ miêkkie idzie je w dwóch palcach zgniataæ te grube oczywi¶cie. Mo¿e e-gen ma racjê bo dolewa³em ostatnio p³ynu ch³odz±cego bo uby³o jak mi gaz zak³adali i wtedy wla³em tak sobie normalnie do zbiiornika wyrównawczego, pozatym to co¶ w tych przewodach chlupie jakby by³o w nich powietrze mówie o tych grubych co id± od silnika do górnej czê¶ci ch³odnicy i jak je ¶ciskam to czyje ¿e jest w nich powietrze. |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Bêdzin/Clonmel | 2005-11-11 13:25:01
Nie zawsze to oznacza ze uszczelka pad³a! ja mam zawsze twarde przewody jak silnik jest ciep³y i nie mam k³opotów z uk³adem ch³odzenia ani silnikiem! Nic nie ucieka, ani sie nie wylewa! Kiedys ciek³o przez pompe wody ale po wymianie jest ok! |
jarrni HF MEMBER Hyundai Lantra Piaseczno | 2005-11-12 16:16:15 Tez bym sprawdzil na poczatku korek od chlodnicy kiedys, zdjalem korek potem zalozylem i w 5 dni zjadlo caly plyn z zbiorniczka, w warsztacie juz ostrzyli zeby na wymiane chlodnicy, ale jeszcze raz zalozylem korek i skonczyly sie wycieki. |
mister HF MEMBER Toyota Avensis D4D '99 Czelad¼ | 2005-11-12 16:44:57 Na 99,9% to korek na ch³odnicy - ma on dwa zaworki tak jak juz kto¶ pisa³ - jeden od nadci¶nienia, który otwiera siê po przekroczeniu pewnego ci¶nienia w uk³adzie (i ten jest u ciebie uszkodzony) oraz drugi, podci¶nieniowy do zassania p³ynu ze zbiorniczka wyrównawczego.
MISTERnull |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2005-11-12 22:02:57 je¿eli uszczelka pod g³owic± to wówczas objawia siê to bardzo du¿ym parowaniem z uk³adu wydechowego oraz dostawaniem siê wody do oleju co by³oby widaæ na bagnecie (taka galaretka). Wtedy te¿ p³ynn ch³odniczy by³by t³usty. |
freza2 HF MEMBER Hyundai Coupe FX 2.0 Praszka | 2005-11-13 09:25:03 spoko sprawdze ten korek i powiem jak sie sprawa ma.
dziêki |