Jak wam sie podoba - Nissan GT-R PRO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Oto on:

Tokyo Motor Show 2005 - Nissan GT-R PROTO

wlasnie takie auta mi się podobaja zajebisty jest ale cena tez bedzie zajebista za 2 lata ma być w produkcji

Po prostu OGIEŃ!!!!

Super autko.

Nie za 2 a za 3 lata- 2007. Cena będzie w granicach $60- 70 000 Wygląd wyglądem, myślę że mało kto kupuje takie auto dla wyglądu. Najlepszą rzeczą w Skyline-ach były ich możliwości techniczne- silnik RB26 był opracowany jeszcze w latach 80- tych, w wersjach w R32-34 RB26DETT miały w serii 280 KM. Tylko tyle ze względu na ówczesne przepisy w Japonii które zabraniały produkowania mocniejszych aut. Natomiast co ktoś później sobie z nim zrobił- to już była jego prywatna sprawa. Z serii R33 Nismo wypuściło wersję Nismo 400R- 400 KM. Jednak nawet grubo ponad 1000 KM to nierzadki wynik pośród użytkowników Sky-ów; najmocniejszy jaki ja widziałem (na filmie) miał 1600 KM, był używany w Japonii do dragu. RB26 to po prostu masakrycznie wytrzymała jednostka.
Ciekawą rzeczą jest jaki nowy Sky będzie miał silnik- prawdopodobnie będzie to jakaś odmiana lub coś spokrewnionego z VQ35DE (350Z), przypuszcza się że będzie twin turbo. Możliwe jednak że nowy Sky będzie napędzany V-8-ką o pojemności 4,5l (VK45DE) montowanym obecnie w Infiniti FX45, M45 i Q45 lub jakąś jego wariacją.

A tak prywatnie- dla mnie wszelkiego rodzaju Ferrari, Lambo czy inne Bugatti to w porównaniu z takimi autami jak Skyline, NSX czy Supra (JZA80) to śmieszne zabaweczki.
Taki np Skyline czy Supra- nie jest to żadne ferrari, nie ma takiej znanej Marki, nie wyglądają tak jak one. Jakaś tam zwykła sportowa Toyota nie wydłuża tak fiutka, natomiast możliwości jakie ma i co może z siebie dać to po prostu masakra... Fajna sprawa jak taka niespecjalnie wyglądająca podstarzała Supra czy wiekowy już przecież Skyline R32 objeżdża tyłek np Gallardo... Nie mówiąc już o tym że Murcielago jak i Gallardo ma bardzo poważne problemy żeby objechać na torze seryjną Hondę NSX R która jest przecież konstrukcyjnie starsza od nich o ponad 10 lat...

Cytat:
2005-11-10 20:18:13, HIN pisze:
....A tak prywatnie- .... Bugatti to w porównaniu z takimi autami jak Skyline, NSX czy Supra (JZA80) to śmieszne zabaweczki. Taki np Skyline czy Supra- .... natomiast możliwości jakie ma i co może z siebie dać to po prostu masakra... Fajna sprawa jak taka niespecjalnie wyglądająca podstarzała Supra czy wiekowy już przecież Skyline R32 objeżdża tyłek np Gallardo... Nie mówiąc już o tym że Murcielago jak i Gallardo ma bardzo poważne problemy żeby objechać na torze seryjną Hondę NSX R która jest przecież konstrukcyjnie starsza od nich o ponad 10 lat...

porównujesz pojazdy z różnych płaszczyzn, coś co sportowo wygląda, jest mocne i szybkie nie musi być dobre na tor ;
wyjedź seryjnym japońcem (2 kółka) klasy 1000 wzwyż na tor obok 750 superbike, nabawisz się kompleksów, to nie ta liga;
a na papierze takie podobne

Pewnie masz rację... ale i tak skajlajny są a ferrari są be

Zacząłem offtopicować... przepraszam i powróćmy już do tematu

Wyglada bardzo fajnie.Ten znaczek z przodu podoba mi sie Ciekaw jestem jak bedzie sie prezentowal na drodze(Moze kiedys w Top Gearze go przetestuja)

dawno nie patrzylem na ACC nowego ale chyba dosc podobne do siebie beda...

stylistyka napewno zaczerpnieta z porsche...

poczekajmy poprostu jak wyjdzie cos na fotkach bo na papierku dosc zachecajaco sie prezentuje

PS. za 15 lat moze bedzie mnie stac

jest naprawdę super