MotoNews.pl

[Z cyklu: zrób to sam] Sklep internetowy - jak postawić? ;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie, chciałbym się wgłębić nieco w tematyke www i przy okazji postawić takie cudo co by można sprzedawać oponky i akumulatory bez pośrednictwa jakiegoś allegro itp. Może mi ktoś coś podpowiedzieć w tej materii?

Cytat:
2005-11-10 21:16:19, Race_D pisze:
No właśnie, chciałbym się wgłębić nieco w tematyke www i przy okazji postawić takie cudo co by można sprzedawać oponky i akumulatory bez pośrednictwa jakiegoś allegro itp. Może mi ktoś coś podpowiedzieć w tej materii?

Polecam jednak allegro, ZNACZNIE wiecej klientow.

No to się zgodzę, ale chciałbym mieć możliwość odesłania ludzi na www gdzie mogą poczytać, wybrać i zanabyć to co ich interesuje. Wystawianie wszystkiego byłoby troche nie opłacalne bo nie zawsze będzie klient na każdy rozmiar opony czy rodzaj aku, a jest tego sporo. Troche mnie męczy odpowiadanie na dziesiątki mejli podczas gdy raz zrobiony e-szop mógłby mnie zastąpić .

na allegro nie mozesz podawać linków do swojego sklepu, wiem bo sprzedawałem tak Bilsteina, fajny skrypt do eszopu to www.oscommerce.com na nim stoi np. www.rajdy.info.pl

a kto kupi cos w tak niepewnym eszopie ?
a tak serio to postaw sklepik i daj jpga na allegro z domena i tyle. kto sprytniejszy to trafi.

No ale na wielu aukcjach widziałem linki do różnych stron, na których można poczytać więcej o danym produkcie itp. Jakby tak po prostu dać sznura do mojej www, na której bedzie można poczytać więcej i przy okazji będzie (już tam na www) wieeelki link do sklepu to jakby chyba będzie poprawnie politycznie, co nie? Albo jeszcze lepszy chwyt - text w stylu:
Na życzenie mogę wystawic na aukcji dowolny rozmiar, sprawdź czy szukany przez Ciebie rozmiar jest w mojej ofercie (>> KLIK <<) i napisz do mnie to wystawie go na nowej aukcji!
Co myślicie? No w ostateczności to faktycznie url@jpg ale to jest dla mniej sprytnych przewidziane wiec wole cos z kliknieciem .

Wracając do tematu - jakby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie odnośnie postawienia e-sklepu to jestem otwarty .

damy rade

No i chyba daliśmy - wersja próbna już stoi i jest intensywnie testowana, a jutro (znaczy dzisiaj ) spróbuje opracować jakiś ciekawszy dizajn. THX Cypher.

no problem zią jak cos to wiesz gdzie mnie szukac

Cytat:
2005-11-11 16:34:00, Race_D pisze:
Albo jeszcze lepszy chwyt - text w stylu: Na życzenie mogę wystawic na aukcji dowolny rozmiar, sprawdź czy szukany przez Ciebie rozmiar jest w mojej ofercie (>> KLIK <<) i napisz do mnie to wystawie go na nowej aukcji!

Witam!
tez nie przejdzie, włąściwie prze3jdzie dopóki konkurencja na ciebie nie doniesie, bo pracownicy allegfro sprawdzaja aukcje tytlko wtedy gdy jakis uzytkownik zgłosi złamanie regulaminu wiem to dokładnie bo jak juz mowiłem siedziałem kilka miesiaecy w tym temacie, a konkurencja w moto allegro jest ostra :/
pozdrawiam