Wyciszenie Cabrio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam ponownie...

pytanie moje jest nastepujace...co zrobic by wyciszyc moje cabrio?czy sie da?a jak tak to w jaki sposob?

dokladniej to chodzi mi o to ze gdy jade przy wiekszych predkosciach to strasznie szumi w srodku:/ przez co ciezko sie slucha muzyki...

i teraz co?...uszczelki?cos wstawic w miejsce laczenia dachu z karoseria (moze takie uszczelki jak do okien?...troche amatorka zajezdza ale tonacy chwyta sie nawet brzytwy) ?

zaznacze ze podczas jazdy nigdzie nie wieje tylko szumi...

moze ktos z cabriofanow mial taki problem i poradzil sobie z nim...jesli tak to prosze o rady

pozdrawiam

moja rada: przyzwyczaj sie lub zmien auto

no spodziewalem sie szczerze mowiac takiej odpowiedzi "ten typ tak ma" ;]

ale moze sa jakies chociza polsrodki? :>

obawiam sie ze kupno nowych uszczelek moglo by pomoc.. ale jak szukalem do swojego gada zielonego ktorego ty chyba juz nie zdazyles poznac, to jedynie serwis niemieki chcial mi sprowadzic.cena to cos kolo 120szt

to moje poprzednie cabrio

swoja droga.. ciekawe co sie z nim dzieje

Ja miałem to samo tak powyzej 120 hałas był konkretny musiałem dawać mocno po sprzęcie grającym. Miałem mk7 i uszczelki i dach były w dobrym stanie - nic nie ciekło, ale hałasu w cabrio z softtopem nie unikniesz, nawet a volvo czy saabach jest głośno i tak już po prostu będzie.

tak pamietam liked twoje poprzednie cabrio

tzn ja mam swoje autko juz ponad rok i w sumie nie przeszkadzalo mi to az tak specjalnie dopoki nie zalozylem lepszego sprzetu audio...

120zl za sztuke to sporo :/

czyli nie ma zadnego sposobu zeby choc troche zmniejszyc poziom halasu? (oprocz tych nietanich uszczelek)

no coz...najwyzej na starosc bede mial problemy ze sluchem jak bede jezdzil z tak glosno wlaczona muzyka podczas jazzdy

Miałem przez pewien okres poszycie dachu z materiału coś jak skay zamiasta tkaniny, wyglądało to kiepsko, po paru miesiącach się porwał, ale muszę przyznać że było o wiele ciszej w środku.

Cytat:
2005-11-11 18:59:17, zniesmaczony pisze:
120zl za sztuke to sporo :/ jazzdy

120 euro nie zł.
i male sprostowanie jeszcze: 120 euro za uszczelke przy szybie chcieli a za uszczelki przy szybach drzwi 70 euro

[ wiadomość edytowana przez: liked dnia 2005-11-12 13:11:27 ]

o sziiit