Xenon

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie zarowki dajace efekt swiatel Xenonowych mam zamontowac w soim Escorcie MK5 1.4? Sa na allegro takie ale nie wiem czy beda dobre. Zobacz

[ wiadomość edytowana przez: dziekan111 dnia 2005-11-12 10:58:57 ]

Ja u siebie mialem Philips Blue Vision . . powiem ci ze fajnie swiecily, nie dawaly Blekitnego Swiatla, ale Biale z Lekkim Blekitem, bardziej Biale, ale bylem zadowolony. Polepszaly Widocznosc . . . Takie wynalazki Super Hiper Duper Xenon Power nie przemawiaja do mnie, a wrecz odwrotnie, mysle ze sa zagrozeniem dla innych kierowcow, bo na sile chce sie zrobic cos co nigdy nie bedzie Xenonenm

A ja właśnie kupiłem takie super hiper coś tam :]
Dodam nawet że kupiłem je w TESCO bo nie wierze żeby się różniły od tych z allegro. całe 29.99pln
Ogólnie nie narzekam, efekt super w porównaniu ze zwykłymi.
Na allegro znalazłem 100W i odrazu kupiłem, jeszcze nie założyłem bo to wiąże się z przeróbkami (przekaźniki żeby nie upalić włącznika) ale myślę, że efekt będzie jeszcze faniejszy

Co do tych które pokazałeś dziekan111 to musisz być świadom, że 100W potrzebują jak już pisałem przekaźników, poza tym znajdziesz na ich opkaowaniu ostrzezenie że nie sa do użytku w ruchu drogowym.
Drogówka może się czepić jak cię drapną i musisz być tego świadom.
Ja jestem i nadal chcę je założyć jak bede miał chwile czsu
PZDR

Witam.
Polecam rowniez Blue Vision. Lepiej swieca niz normalne, maja niebieski wyglad i maja atest. A te Xenony z allegro czy maja atest? W razie wypadku ( czego nie zycze) policjanty jak zobacza takie cacko to nie nie bedzie z toba zaciekawie.

nie rozumiem sensu wkładania niebieskich żarówek.....nie dość że wygląda to tandetnie to jeszcze kiepsko świeci.....
jeżeli już coś kombinować z żarówkami to założyć o mocy fabrycznej ale z mocniejszym strumieniem.....np. philips vision plus.....świecą jasniejszym niż zwykłe światłem i rzeczywiście lepiej oświetlają drogę.....wadą jest cena i niska trwałość...ale jak kupować to tylko renomowanych firm: philips, osram, hella itd.....

a jak mi ktoś jedzie z naprzeciwka na żarówkach 100w albo jeszcze mocniejszych mocno oślepiając to mnie szlak trafia.....odrazu walę długimi po oczach...bo najbardziej nie lubię jak ktoś zapomina że nie jest sam na drodze.....

Popieram- jak ktos jedzie na "xenonach" xW i mnie oslepia to tez wale dlugimi. Jemu jasno przed roga a mnie oslepia. Co dop Vision plus- mialem te zarowki przez 1 miesaic i uwazam ze swieca co najwyzej tak samo jak zarowki zwykle. Moze ciut dalej. Nie widzialem roznicy miedzy zwykla zarowka a ta Vision plus.
Widze natomiast roznice miedzy Vision plus a Blue Vision. Tez niebieskie sa lepsza. A z daleka az tak niebieskie nie sa- tylko jak sie spojrzy w swiatlo to widac niebieski blask. A z daleka widac jasne biale swiatlo. Czy wyglada tandetnie to nie wydaje mi sie. owszem jak ktos wklda zarwoki ktore ewidentnie swieca na niebieska i do tego maj x wat to owszem- jest to tandetne.

dla mnie każda imitacja jest tandetna.....tak samo imitacja xenonów.....jak ktoś chce xenon to tylko prawdziwy albo wogle to tylko moje zdanie....
ja miałem philips vision plus w escorcie w lampach RS i w golfie mk1 to w obydwóch autach była widoczna róznica.....światło było jaśniejsze i świeciło troszkę dalej.....

hehe
ciekawe jak kolega polityk zareaguje jak kiedys mijajac TIR'a tenze TIR zapoda ze "wiekszego strumienia swiatla", tak z 12 halogenow W sumie co go to obchodzi co poczuje ten kto jedzie z przeciwka szczegolnie gdy sam sobie zasluguje na takie potraktowanie

[ wiadomość edytowana przez: BUGZ dnia 2005-11-12 20:49:24 ]

Tu o dlugie nic nie dadza.
ja po prostu przymkne oczy i pojade dalej