Nowe odcienie wiśniowego, czyli Niwka Irona

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Iron,

Jakiego w końcu koloru masz tą Niwkę?
W opisie masz "wiśniowa", ale na zdjęciach jakby tak zblakła trochę i - to chyba od słońca - wygląda jak biała...

Pan Daltonista

PS.
Normalnie to bym po prostu gdzieś przy okazji jakiegoś wątku zapodał krótkie pytanie, na które zapewne otrzymałbym krótką odpowiedź i można by kontynuować wątek właściwy, ale tak się ostatnio porobiło, tak wyzywają, że się wystraszyłem i założyłem nowe zapytanie . Ile to niepotrzebnej roboty..., ile zachodu..., a i ilość postów jak rośnie w takim przypadku (nieeeee -> już więcej nie będę chyba zakładał nowych wątków dla tego typu spraw, niech mnie zlinczują i wyrzucą... ). No chyba, że pojawią się - tak jak w literaturze - wątki główne i poboczne, ha, ha .
To dopiero byłby gąszcz, gdyby przestrzegać "czystości wątków" i zakładać co rusz nowe...
Jeszcze raz więc (z drżeniem rąk przed Przestrzegaczami Czystości Wątków)-> pozwolę sobie... zawołać... wwwwwWWWOLNOŚĆ DLA WWWWWĄTKÓW

Mariusz, jeżeli się boisz wysyłać prywatne wiadomości przez forum - to możesz zawsze wysłać skrzynką prywatną wiadomość. Tak jak np. w tym przypadku pytanie jest skierowane tylko do jednej osoby - więc jak najbardziej możnaby skorzystać z tej właśnie skrzynki.
Pozdrówka
Sorki, że trochę zwracam uwagę.

Nie no Miły, aż tak bojaźliwy to ja nie jestem; ta wypowiedź była niejako delikatnie prowokacyjną aluzją do poprzednich wątków n/t czystości merytorycznej wątków... Nie bierz wszystkiego tak dosłownie. Ja nawet samemu wieczorem do piwnicy schodzę -> taki ze mnie chojrak, więc tak źle nie jest.

Poza tym - szczerze mówiąc - to myślę, że to tak zupłnie prywatna wiadomość nie była -> część z nas zapewne też zauważyła tą niezgodność w opisie i zdjęciach Niwki "Człowieka z Żelaza" (a może "z żelazkiem" ), ale się waha, kryguje, bada wzrok, etc. A moze ja źle zauważyłem albo mam chore oko i muszę się leczyć...

Poza tym No.2 -> ja... nie wiem nawet jak wysyłać wiadomości prywatne z tego forum... (no chyba, żebym wszedł na stronkę klubową, poszukał delikwenta w spisie, co jest trudne, bo nie jest on alfabetyczny, skopiował adres emaliowy, otworzył outlooka, zdefiniował nowego odbiorcę, etc. uffff -> tego ewidentnie nie chce miś się robić ).

Mario, spieszę z pomocą:

wiadomość prywatna wysyłasz w sposób następujący:

czytając tekst delikwenta do którego masz zamiar w/w wysłać odnajdujesz na dole jego postu ikonkę priv.

drugi sposób to otwierasz profil w/w deliwenta i na górze tegoż jest napis: wyślij widomośc prywatną do użytkownika. klikasz i już.

dokładnie tak samo jak wtedy gdy do mnie wysyłałeś umyślnego z wiadomością

Dzięki Góralu!

PS.
Umyślego wirtualnego posłańca do Ciebie wysyłałem korzystając z takiej sprytnej opcji "odpowiedz" , a czarną magią pozostawało dla mnie jak Ty z poziomu Forum potrafisz pisac do ludzi... (pomyślałem sobie wtedy, że Ty to dopiero umiesz zaprząc kompjuter do roboty!).

Człowieku od łaciatej NIVY-ZBADAJ SOBIE WZROK, albo najlepiej całą głowę. KOLOR SAMOCHODU JEST BIAŁY. WIŚNIOWA TO NAZWA MIEJSCOWOŚCI W KTÓREJ MIESZKAM
NIE BARDZO ROZUMIEM DLACZEGO TAKIE TEMATY NA FORUM DAJESZ SKORO MASZ PYTANIA LUB WATPLIOWOSCI TO OD CZEGO JEST E-MAIL. A MOZE LUBISZ Z KOGOS BARANA ROBIC?

KOMPLETNIE NIE ROZUMIEM TWOICH PYTAN.

JEST NAPISANE JAK BYK ZE MIESZKAM W WIŚNIOWEJ, A KOLOR AUTA TO BIAŁY.

JA OSOBISCIE UWAŻAM ŻE PISZĄC TEN WATEK JESTES TROCHE NIEPOCZYTALNY. DELIKATNIE MOWIĄC MNIE WKURWIŁES. CZUJE SIE TROCHE PONIŻONY, PRZEZ CZLOWIEKA KTORY PISZAC ZE NIE JEST DALTONISTA,- NAJWYRAZNIEJ JEST ANALFABETĄ.

MOZE NASTEPNYM RAZEM ZANIM SIE PRZYPIEPSZYSZ I KOMUS ZROBISZ OBORE NA FORUM WYSTARCZY KULTURALNIE ZAPYTAC.

MYŚLEŁEM ŻE JESTES DOROSŁYM FACETEM, ALE WATKI PISZESZ JAK DZIECKO... I W DODATKU NA FORUM KLUBOWYM???

WIEC WYBACZ ALE TWOJ POTENCJALNY DEBILIZM NIE OBLIGUJE MNIE DO KONTYNUACJI KONWERSCJI Z TOBA...
MIMO WSZYSTKO POZDRAWIAM PRAWDZIWYCH KLUBOWICZÓW

Iron!!!
duża przesada z twojej strony!!! jesteśmy tu kumplami, a nie wrogami, a jestem pewny, że Mario nie miał nic złego na myśli!!!

Iron proszę nie krzyczeć
Spokojnie.....jak poznasz styl pisania Mariuszni i poznasz człowieka osobiscie ...zmienisz zdanie ...
W tym poście przesadziłes ....zreszta Lewy już to napisał ...

W sumie masz racje, troche mnie poniosło, ale dlaczego ktoś zakłada nowy watek i robi z kogoś buraka...
Jestem u Was nowy, ale to nie znaczy że można robić sobie z niego temat i pośmiewisko na forum. Ja tak to odebrałem.
Od czego jest e-mail, priv, a juz napewno profil.

prosze najpierw dokładnie sprawdzic...i przeczytać zanim zrobi się podobny temat.

Mimo wszystko przepraszam Pana od łaciatej Nivy za ostrą krytykę, ale naprawde mnie to ..."żelazko"..wkurzyło
Moja ksywka Iron pochodzi od imienia Ireneusz a nie od żelazka...

pozdrawiam

Wszystko jasne- jeśłi to był pierwszy post autoratwa mariuszni - rozumiem ,ze byłeś mocno "zaskoczony". ALe prosze Cie o to byś trochę pohamował swoje nerwy - naprawdę ostatnio coś wszystkim Wali. Czyżby to najdejście wiosny?????Powinno byc odwrotnie((
ja wręcz uwielbiam czytac te teksty i zapewniam Cie ,że nikt z nas nawet nie pomyślałby o tym ,ze mariusznia miał na mysłi ośmieszanie kogokolwiek\
Trzymaj się i prosżę Cię - sypnij jakieś priva do mariuszni. Będzie wszystko jasneOKI????
Paweł

Nowy czy nie nowy bądź pewny że każdy jest tutaj traktowany na równi
Co do postu Mariuszni to "przekartkuj" kilka innych wątków z jego postami w tym stylu (jak on to mówi bajdurzenia na bajdurce ilośstrunowej ) a zrozumiesz że nie miał na celu ani wyśmiewać ani obrażać nikogo.
Ale rozumiem Twoją reakcję bo jakbym sie juz nie przyzwyczaił to chyba też nie odczytałbym o co tak naprawdę "biega" w tym poście

Pozdrawiam

Fakt jest faktem...przesadziłem! bura mi się należy!!!
Mam nadzieję że kolega od łaciatej Nivy nie bedzie zły i kiedyś piwo razem wypijemy. Nie od tego jest klub żeby na siebie paszkwile pisać. A koledzy dokładnie mi to na privach wyjaśnili.

Mimo wszystko przepraszam Mariusznia po raz kolejny.

Pozdrawiam

Wlasnie Iron!
nie blokuj dyfa tylko dawaj na luz!
ja nie dawalem, pieklilem sie na kolegow i teraz mam nauczke: lecze wrzody. Zero gorzaly na zlocie.
chlip chlip chlip
adasco

Adasco nie zasmucaj braci klubowych...... może choć maślankę 0.5% wypijesz ????
Jak tak dalej będzie to w okolicach Sulejowa maślanki zabraknie ....

od bidy możemy Adasiowi zapodać "bezalkoholowe:

nawet mi nie wspominajcie bezalkoholowego
Kiedys wracałem do domciu z delegacji i byłem w Kraku gdziećś tak koło drugirj w nocy. No więc zajezdżam na stację po piwko , bo strasznie miałem ochcote przed snem jeszcze sobie wypić. No wiec kupiłem sobie małego żywca. przyjeżdżam do domciu , otwieram i....coś dziwne to piwo mi sie wydało. Patrze na etykietę - bezalkoholowe.Brrrrrr- s trasznie niedobre.A jaki byłem zły

Ożeszty!!! Dopiero teraz wszedłem na to forum i mnie zatkało...
JASNE, ŻE JESTEM WQRWIONY I TO JESZCZE JAK!!! IRON KOMPLETNIE NIE ZNASZ SIĘ NA ŻARTACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tutaj chciałem jeszcze paru inwektyw użyć, ale... właściwie po co, co to da...? Nieprawdaż?

Taaak... jestem człowiekiem kulturalnym (chyba...) i po jakimś czasie wybaczam

QRDĘ ALE IRON PRZEZ NAJBLIŻSZE KILKA DNI (miesięcy... ) LEPIEJ NIE POKAZUJ SIĘ W MOIM OTOCZENIU, wiesz kilka lat treningów sztuki walki i wstrzemięźliwość od bójek ulicznych powoduje takie napięcie na pięcie...

Ufffffffff...
Coś musi byc w powietrzu, że ludzie stali się tacy nerwowi .

No, ale przeczytałem do końca tego posta Irona (bo wtedy tylko zacząłem...) i... TY @##$%$^%^(^&*()_)(&*&^

Dobra ulżę sobie jeszcze: ##$(*%)(^&)_(**(^&%$%$@^(

Bo jak Ci ^&%$#*(&O^(_)(*+)_)*(^&)(**_+)

Ty *^&$^&*%&$#)*(&)_+

To Ci ^%$#(^&*%^_(*^&_(*^&_)(*^

Noooo.... tak to kiedyś na podwórku załatwialiśmy . Ha, ha (naprawdę, a potem... no wiadomo ręczne tłumaczenie, jak ktoś był z innego kraju i nie rozumiał dobrze naszego języka ).

Ale... minęło od tego czasu 127 lat i zrozumiałem, że nie wszystkich Bozia obdarzyła poczuciem humoru (tacy też są potrzebni zapewne na Tym Swiecie) A może Koledze Ironowi też trafiło na Ten Dzień... męski okres znaczy To trzeba przetrzymać Iron (niektórzy zakładają podpaskę na oczy i uszy, ale to podobno nie działa...).

A teraz już zupełnie spokojnie poczytam sobie inne posty

A Twoich #$%^^%$##% nie będę, oooo!

No dobra miało byc spokojnie...

Teraz

Aha -> jak to miało być -> posty z wulgaryzmami będą usuwane? -> ten to się powoli będzie nadawał
Ja tam bym go jednak zostawił -> jak będę zbyt ospały, to sonbie poczytam i od razu mi poziom adrenaliny wzrośnie . Teraz mi tak wzrósł, że w łykend przejadę się chyba na pierwsze w tym sezoniwe latanko na paralotni! Trzymajcie chłopaki kciuki, żebym nóżek nie połamał przy lądowaniu... ups.

A tak swoją drogą to naprawdę śmiesznie wygląda skojarzenie zdjęć białej Niwki i podpisu "Niwa 4x4 Wiśniowa" Jak widzę takie coś to nie mogę się opanować, zeby tego nie skomentować . Po prostu nie mogę, ha, ha.
No tak, ale niczego, co jest związane z Ironem, już nie będę komentował (taką małą blokadę sobie założę).

Aha -> Panowie Administratorzy -> czy jest taka funkcja pozwalająca filtrować posty, żeby po prostu nie widzieć wypowiedzi konkretnych użytkowników. Taki na ten przykład Iron mógłby sobie mnie wyłączyć (pstryk), a i ja z chęcią uaktywniłbym taką opcję (znaczy się siebie to bym nie filtrował, ale mojego żelaznego interlokutora to z chęcią). A może można to jakoś na komputerze ustawić (w jakiś ustawieniach sprytnych)?