Leje sie olej z tylu silnika...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dopiero co wymienilem siemring na wale (chyba) tj pod skrzynia pod kolem zamachowym. Wszyscy mowili ze to na pewno stamtad leje. Kupilem simering zalozylem no i sie ciesze wreszcie bedzie ok.
Przyjezdzam dzisiaj w nocy pod dom rano patrze zas kaluza oleju jak sie wk.......#$$%%^ znowu to samo. Wiedzialem ze troszeczke kapie spod miski olejowej wiec podlozylem kartonik zeby bylo widac z czego sie leje i owszem z miski pare kropel oraz miedzy skrzynia a silnikiem
Co to jest ?? CO to moze byc jesli nie simering bo jego wykluczam z powodu wymiany.

Aha silnik C20ne

Kurcze moze ktos ma ksiazke z naprawami do Omegi A w PDF
bo juz mam dosc takiej roboty na slepo

Pozdrawiam Pablo

[ wiadomość edytowana przez: Pabelo dnia 2005-11-12 19:25:55 ]

instrukcje_schematy

Miałem coś podobnego w starym Kadecie był wiekowy i trzeba było na wał mniejszy wymiarowo simering.

Spoko ale omega jest 93 i takie jaja
Robiles to sam czy komus zleciles ??

Robiłem sam niestety dwa razy pierwszy nie pomugł ( standartowy simering )

Następny podpowiedziany przez taksiarza średnica wewnętrzna simeringa mniejsza o 1 i wszystko grało aż do złomowania Kadecika.

Sprawdź jeszcze blache przy silniku i skrzyni jak jest mokra od zewnątrz to może być uszczelka miski, a jak od wewnątrz to simering. Pooglądaj też wewnątrz może wyciek jest z za koła zamachowego to skrzynia.

Jak ściągałeś skrzynie to jak ciekło z uszczelniacza to powinny być ślady oleju a możesz jeszcze spróbować z mniejszą średnicą wewnętrzną uszczelniacza albo ścisnąć bardziej sprężynkę.A najgorsze to masz wyjechany wał i ma bicie i niczym nie uszczelnisz

Z uszczelki pod zaworami na pewno cos leje ale nie sadze zeby az tak
ale sprawdze dokladnie moze rzeczywiscie wezszy simering by sie przydal...
Musze to dokladnie oblookac