Regulacja sprzęgła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. czy ktoś wie czy w escorcie mk5 1991rok 1.4cm jest jakas regulacja sprzegła? bo mi sie slizga i chciałem poluzowac linke ale niema tam zadnego naciągu to znaczy ze trzeba juz tarcze wymieniac czy jeszcze da sie cos zrobic?

wyszukiwarka i wsio jasne, samoregulator, półksiężyc. Zależy co masz, samoregulator czy półksiężyc z regulacją na klucz imbusowy. Pod pedały głowe włóż i zobacz.

w wyszukiwarce niema sprawdzałem a jak jest samoregulator to sie da popuscic?bo on niby sam dopasowuje naciąg

W 91 jest kaprysny autoregulator napięcia linki i nie zdziałasz nic_przynajkmniej bez rzeżbienia. Bodajże od mk6 albo rocznika 94? pojawiły siię mechanizmy ze śrubą, i w takowym można było dokonywać regulacji.

z tego co mi sie wydaje to samoregulator w escorcie wystepuje bez regulacji zewnetrzne i tylko sam sie ustawia na zapadce pod pedałem co fakt faktem jest przej..... wymienic ale to jesli jest zepsuty to mozna łatwo wyczaic słychac przeskoki na zapadkach albo sciagajac linke z łapy sprzegła mozna go przetestowac na krutszej lince a taka pierdoła czyli samoregulator to jest jakies 18-20 zł i kupa nerwów przy wymianie
a jesli juz chcesz ja wydłuzyc to zciag ja z łapy i delikatnie ciagni bo ta zapadka pod pedalem diała tylko przy nacisku na pedał a w druga strone puszcza tyle ile pociagnie to wycisk