Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Proiss nasty b!tch Olsztyn | 2005-11-12 17:18:25 po dzisiejszej wycieczce do rowu na szybko zderzak przedni w reni na druta sznurowke i dwa kopy przymocowałem ![]() ![]() |
![]() owz F&F Sympatyk sejo/passat Poznań/Skórzewo | 2005-11-12 17:38:28 zderzak przyczepiałem na trytki w cieniasie kumpla bo odpadł po kontakcie z słupem drogowym, jeździ do dzisiaj ![]() ![]() |
![]() blade87 F&F Wolny Słuchacz :) Alfa romeo 155/ E 21 ... GDAŃSK | 2005-11-12 18:00:10 dzis ... ![]() ![]() objawy ... po odpaleniu silnika pedal hamulca zapada sie w podloge auto hamuje nonstop ... ... forma naprawy ... odłączenie przewodu podcisnienia ![]() ![]() ![]() objawy znikneły ... jaka narazie nic po za tym... nieoczekiwanego sie nie dzieje ![]() |
![]() schab (S) Alfa Romeo 156 2,0JTS Kraków | 2005-11-12 18:37:20 Ja tu gościnnie , ale też chciałbym się pochwalić swoimi wynalazkami .
Lat temu chyba ze dwanaście wiozłem swoim Ritmem z Krakowa do Niemiec czterech gości z bagażami . Na jakimś wyboju ( pod Wrocławiem ) przytarłem wydechem o asfalt i efekt był taki , że odpadł mi drugi tłumik razem za kawałkiem rury . Zaraz potem przeleciał po nim TIR więc nie było problemu , jak go podwiązać z powrotem . Trochę się wystraszyłem , co dalej - bo koniec pozostałego wydechu sterczał dokładnie na wprost zbiornika . Jedyne , co znaleźliśmy w rowie ( po ciemku zresztą ) - to był kawałek ołowianej blachy . Nie wiem skąd tam się wziął , ważne , że był . Wygiąłem z niego gustowne kolanko , żeby odchylić strumień spalin w dół , przywiązałem drutem i pojechaliśmy dalej . Już bez wiekszych przygód dotarliśmy na miejsce , za to rano - jak schyliłem się pod auto , to mi się włosy zjeżyły : z kolanka zostały sople i spaliny i tak musiały dmuchać na zbiornik ! A tu trzeba wracać ... Od czego jednak polska pomysłowość ? Hydraulik na budowie skręcił mi z kilku krótkich rurek i kilku kolanek mały "wodociąg" , po czym kolejny fachowiec przyspawał mi go do pozostałości wydechu . Wróciłem do Polski i jeszcze dwa lata później na przeglądzie diagnosta miał ubaw , bo mówi : kilkanaście lat w tym fachu robię , ale wodociągu pod autem jeszcze nie widziałem . Jeszcze mi tylko prysznica na końcu brakuje ... |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) 1,5 wwa | 2005-11-12 18:45:06
To by dopiero szpanerska tjuninkowa koncowka byla ![]() |
![]() Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2005-11-12 19:04:02 ja tam wszystko zawsze porzadnie naprawiam ![]() ![]() ![]() |
![]() jose '73 Warszawa (Las Palmas) | 2005-11-12 20:26:47 W kumpla fieście mkII robiliśmy czeski remont* blacharki materiałem uzyskanym z butelek po wodzie mineralnej - progi i kawałiki błotników - nawet sie trzymało.
*czeski remont - oby do żyda ruski remont - oby za brame ![]() |
![]() bizer_trikolor F&F Wolny Słuchacz :) DrutKar 652 Toruń | 2005-11-12 23:29:49
jasne ![]()
normalka ja poszukam ino foty to wam pokaże druciarstwo ![]() |
![]() mar125 (M) Furious Moderator 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2005-11-13 00:12:42
to kto kupuje auto od bladego ? ![]() ![]() ![]() |
![]() stasiu F&F MEMBER 125p 73' Łódź | 2005-11-13 00:43:49 ja dzisiaj w moim nowym wozie - na dzien dobry rozpierd**lilem podnoszenie szyby ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() owz F&F Sympatyk sejo/passat Poznań/Skórzewo | 2005-11-13 00:45:02 co kupiłeś?? ![]() |
Lisu F&F Sympatyk Volvo V40 Włocławek | 2005-11-13 09:07:37 No wlasnie tez mam wielka ciekawosc ![]() |
![]() kuFFel Koralowe 77' Lubań | 2005-11-13 11:41:31 Trasa Krosno-Przemyśl, lato 2005, pacjent: Opel Vectra 2,0. Jedziemy, 5 osób na pokładzie, bagażnik caly zapakowany, jedziemy pod górę i naglę Vectra zaczęła chodzić na 3 gary. Wczołgaliśmy się jakoś pod tą górkę, zjechaliśmy na pobocze i diagnoza. Obejma, która trzymała przewody wysokiego napięcia pękła i wentylator przetrącił jeden z nich. Zapasowych przewodów brak. Narzędzia ![]() ![]() ![]() |
![]() Vyzn-R F&F Sympatyk Babilon Bandit Lipno | 2005-11-13 13:03:13 moja najbardziej gruciarska naprawa było uzycie gwoździa zamiast zawleczki ![]() ![]() ![]() |
![]() cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2005-11-13 13:09:13 jak docieralim moje padlo z iwiolem (kiedy to bylo) wysrala sie szpilka od klawiatury zostala przegwintowana na wiejskiej drodze i wkrecona na powertape.... do domu jakos dojechalim ![]() |