MotoNews.pl

Potrzebuje POMOCY przelacznik zespolony 126 PODLACZENIE !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak zwykle potrzebuje waszej Panowie pomocy
posiadam przelacznik zespolony od 126 starego typu
dzwignia swiatel
pozycja srodkowa mijania
pozycja gorna pozycja
pozycja dolna drogowe
kierunki to kierunki
wycieraczki 2 pozycje
przelacznik ma 5 wtyczek poczwornych i jedna pojedyncza
1 biala zenskie 4 konektoy
1 czerwona zenska 3 konektory
1 biala meskie 1 konektor
1biala meskie 4 konektory
1 czerwona meska 4 konektory
1 konaktor w oprawce z czarnym przewodem
i teraz najwazniejsze kto mi przeskanuje co jak podlaczyc bo probowalem z miernikiem sam ale po 2 godzinach dostalem oczoplonsu i wku... odlozylem wszystko
pomozecie jakos

[ wiadomość edytowana przez: CHRYS66 dnia 2005-11-13 11:39:05 ]

up
i co nikt nie pomoze plis jestem zalamany jak to podlaczyc nic nie moge zrobic HELP

nie patrz na koloru i ksztalty kostek tylko na to gdzie wchodza poszczegolne kable i ktore styki zwieraja w zaleznosci od roznych polozen wylacznikow. Dwa wchodzace najglebiej beda do klaksonu (jeden na mase kierownicy a drugi przez przycisk w kierownicy do przekaznika)nie wiem jak w starym 126, ale w nowszych fiatach byly dwa przyciski wewnatrz wylacznika zespolonego- jeden od dlugich, drugi od spryskiwacza. Jeden z kabli do mrugneicia dlugimi mial taki sam kolor jak ten od styku dlugich. Kierunkowskazy- 3 kable obok siebie wchodzace do wnetrza wylacznika zespolonego (zasilanie i kierunek prawy oraz lewy). Najprosciej byloby gdybys mial drugi taki wylacznik do rozebrania na wzor (bo skladanie tego to watpliwa przyjemnosc). Po rozebraniu dokladnie widac ktory kabel do czego.

Powodzenia

dzieki kosa tez myslalem nad rozebraniem tego ale niewiem zbytnio jak pozatym po jakiego grzyba z niego wylazi az 19 przewodow?
to fotki od tylu moze ktos pomoze

po rozmowie na GG z Krzemowym okazalo sie ze to co mam na 90% to przelacznik z 125 a ja sie meczylem 2 dni moze ktos ma taki na zbyciu tylko z 126 3 pozycje swiatel 2 pozycje wycieraczek wersja podstawowa 3 kostki lub jakis podobny zeby zastosowac umnie w 850
wiem ze mi pomozecie