Wskazaniatemperatury płynu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
e-36 325i 24V. czy normalną jest rzecza ze temperatua na wskaźniku podczas normalnej jazdy wskazuje troszeczkę za niebieskie pole, i czy ten wiatrak przy silniku ma tak cały czas się obracać??? pozdro.

cały czas obracać tzn jak wyje jak dodajesz gazu, jego prędkość rośnie z obrotami silnika,czy możesz go zatrzymać reką?
a co do temp. to powinna stać pionowo wskazówka na srodeczku

obraca sie tak jak silnik. rosnie jego predkosc z obrotami, chyba mozna zatrzymac ręką, a temp, za niebieskim, słabe ogrzewanie...

odpowietrz układ chłodzenia

wg. mnie -termostat. w twoim modelu planowane były dwa rodzaje termostatów 88st. i 92 st. polecam ten ostatni. najlepiej oryginalny.

tez mi sie wydaje ze termostat, musze sie wybrac jutro po niego i to zrobic, bo jazda z temp. 40'C jest nonsensem.

A może sam czujnik albo wskażnik jest uszkodzony. Ja też tak miałam i po wyjęciu termostatu okazało się że jest sprawny a uszkodzony był (i ciągle jest czujnik) i temp.mam cały czas troche za niebieskim. Po co od razu ładowac kase w termostat?

To napewno termostat. Ostatnio mialem to samo !

napewno nie czujnik , chlopaczyna napisal przeciez ze slabe ogrzewanie jest , wiec logiczne ze termostat i jest caly czas pelen obieg otwarty i woda nie jest wstanie sie nagrzac...

dzis kupiłem termostat, jutro bedę z nim walczył jeszcze czeka mnie wymiana filtra kabinowego bo dmucha tyle co nic!!

a ile dales za termostat, chcialbym wiedziec czy nie przeplacilem za swoj?

Siema.Ja mam E30 z silnikiem M10 i mam ten sam problem.Radzilem sie chlopakow na forum i tez pisali ze to termostat.Mam jeszcze jedno pytanko.Gdzie znajduje sie u mnie termostat?Bede cheial na dniach go wymienic i chcialbym to sprawnie zrobic.Gdzie ta gadzina jest.Silnik 1.8.Pozdrowienia

no panowie, wymieniłem termostat noooo teraz to jest jazda, temperatura 90"C w krótkim czasie, i od razu silnik inaczej chodzi!!! teraz to jest inna bajka koszt termostatu 45zł, plus wymiana. pozdro.