MotoNews.pl
6 [126]Tłumik Michael (123141/0)

[126]Tłumik Michael

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Co sądzicie o tym tłumiku - http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=70847597
jaki dźwięk, jak sie na nim jeździ itd. Mam zamiar wymienić i nie wiem czy ten byłby dobry czy patrzeć za czymś innym ?Potrzebuje czegoś na codzień, z przyjemnym i znośnym dźwiękiem
Nic w wyszukiwarce nie znalazłem na jego temat więc prosze o jakąś opinie

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-11-19 10:32:13 ]
[ powód edycji: tytułowanie wątków !!! REGULAMIN [126] ]

było milion milion razy poszukaj jako WUPEX

moze TEKLA ? kupisz w prawie kazdym sklepie ...

Ja do malca polecam dwururke, tylko nie pamiętam jaka firma ale chyba MICHEAL . Mój kumpel takiego wozi w malcu i jest świetny głosik . Oczywiście po mieście tez bez problemowo śmiga .

tak, ja polecam ten tlumik, bardzo ladnie brzmial u mnie, tyl;ko ze byl lekko przerobiony tzn. srodek byl po modyfikacjach i ta pseudo "chromowana" koncowka z zapyziala siatka w srodku byla odcieta , aha no i powiekszony wylot z puchy(tzn zrobiona dziura) o to to daje dobry dzwiek, w domu wiedzieli ze jade zanim mnie juz widzieli

ten tlumik to porazka, mialem go u siebie, strasznie zamula auto, dzwiek prawie jak w serii.. kup tekle - zaoszczedzisz 50 zeta albo jesli juz to wupexa na malej puszce. ew. zrob sobie samorobke

pustak na starej puszcze

Chcesz michaela to nie TS tylko WS!! jest mocniejsze autko na nim najlepiej 2-rurka!
no a tekla jest znacznie tansza od tego TSa z aukcji, nie ma zadnej siateczki-dzwiek lepszy, nie muli autka, chromy trwalsze słowem- same plusy!
ja brałbym tekle, jak chciałbym zaszalec to za 300pln jest struma w obudowie tłumika Michaelowska "super-ejector" - tak sie nazywa ale cena jest kosmiczna...

jak nie chcesz sie bawić w samorubke to kupuj telke, ja już rok jeżdze i trzymie sie całkiem dobrze. A chromik by był idealny gdyby nie to że przytarłem od dołu końcówke

kup tekle, dobry , tani tłumik i fajnie ryczy

Dzięki z pomoc. Przekonaliście mnie do Tekli.
Ale oczywiście pytałem wszędzie w tym zasranym miescie i nigdzie nie ma tego tlumika. Znalazłem tą stronke http://www.tekla-motorsport.1000lecie.pl/ nie wiem czy nie za drogo i czy ta stronka jest pewna ? moze macie jakieś inne źródła
jeszcze postaram sie skoczyć na giełde może tam bedzie . Pozdrawiam

To jest strona producenta ale ja kiedyś pisałem do nich i cisza proponuje zadzwonic albo na giełdzie lub też allegro. Tylko trzeba dobrze patrzeć bo są też podruby tak jak wszystkiego w polsce

Mam taki i sobie chwale,nie miałem tekli wcześniej więc nie mogę porównać latałem na serji ELX -owej i na tym tłumiczku jest o niebo lepiej.

Troche stary wątek no ale jak to człowiek w potrzebie to i znajdzie.
Polecacie Tekle i ciągle słychać tekla i tekla - ale piszecie ze ona fajnie ryczy - nie przekrasza norm hałasu ? lub co zrobic by chodziła dzwiecznie nisko a nie ryczała bo takiego efektu poszukuje.

Pozdrawiam i byłbym wdzięczny za pomoc.

hmm tekla nowu tak nie ryczy. . . ma aest wybity wiec chyba jakiestam normy musi spełniać. a co do basu to ponoć jak sie przepali to ma fajny odgłos

..jak bassss to tylko duba..bez tego ani rusz..

Cytat:
2006-02-13 03:21:14, Nullatur pisze:
Troche stary wątek no ale jak to człowiek w potrzebie to i znajdzie. Polecacie Tekle i ciągle słychać tekla i tekla - ale piszecie ze ona fajnie ryczy - nie przekrasza norm hałasu ? lub co zrobic by chodziła dzwiecznie nisko a nie ryczała bo takiego efektu poszukuje. Pozdrawiam i byłbym wdzięczny za pomoc.

Niskiego brzmienia i pomruku wedlug mnie z dwóch garów nieuzyskasz .....

no chyba że tuba za siedzeniami

Wiem ze trudno osiagnac ale mysle ze sie da - tłumik przelotowy o przekroju koła ze stożkowymi denkami plus strumiennica dała by rade - mam plan takiego tłumika ale nie wiem jakie były by efekty myśle dać go pewnemu znajomemu co się tym zajmuje i zobaczyć efekt a Tekle sprawie sobie swoją drogą skoro mówicie ze wcale tak nie ryszy

jak normalnie jedziesz to aż tak nie ryczy ale jak dasz rebel na 1 to alarmy włącza

tekla jest cichutka jak sie przesiadłem z rajdówki na psutaku z którdka 3-4 przejechaniu 30km to ja światłach myślałem ze mi malec gasł bo nie było go słychać tekla do malca dobra jak sie nie znasz na tym i nie umiesz zrobić samemu a jak umiesz to szkoda 100zł na tekle