MotoNews.pl

Instrukcja do corolli E11 2000r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
od kilku dni jestem posiadaczką corolli rocznik 2000, wersja z połączonymi swiatłami. Niestety wszelką dokumentację mam w języku włoskim, a nie za bardzo mogę sobie poradzić z ustawieniem ustrojstwa audio/komputer. Czy ktoś mógłby mi w jakiś sposób pomóc..jakiś link albo kilka informacji...
Z góry wielkie dzięki.

Sorki, miało wejść do przyklejonego o instrukcjach...ale o mój debiut na tym forum

[ wiadomość edytowana przez: renatal21 dnia 2005-11-13 19:06:05 ]

Witam,
podnoszę wątek bo niestety ciagle nie mam choćby paru kartek instrukcji
może jest na forum ktoś kto wyciągnie pomocną dłoń..

Jeśli możesz to napisz dokładniej o co Ci chodzi (co chcesz ustawić?)

Może wiesz jakiej firmy masz audio to by troszeczkę pomogło.

Ale przede wszystkim napisz co Cię interesuje w audio i kompie.

Najserdeczniejsze życzenia z okazji Dnia Kobiet

Cytat:
2006-03-08 20:34:51, truckdriver pisze:
Może wiesz jakiej firmy masz audio to by troszeczkę pomogło.

Panasonic. Toyota nie wstawia nic innego

Witam,
wielkie dzięki za życzenia
Nie wiem jakie to radio, jest wbudowane w deskę. Z tego co wiem to jest możliwość np. ustawienia komputera żeby pokazywał zuzycie paliwa i jeszcze inne użyteczne bajery...
Bez instrukcji chyba sie nie obejdzie , ale marne chyba szanse na jej zdobycie

Cytat:
2006-03-09 19:53:53, renatal21 pisze:
......Z tego co wiem to jest możliwość np. ustawienia komputera żeby pokazywał zuzycie paliwa i jeszcze inne użyteczne bajery...

Z tego co wiem, to jest taki klawisz TRIP przy wyświetlaczu. Trzeba go wcisnąć i na wyswietlaczu pojawi się informacja o spalaniu, średnim spalaniu i o średniej prędkości. Te wartości pojawijają sie po kolejnych wciśnięciach klawisza. Średnie wartości (AV)można wyzerować w każdej chwili, przytrzymując dłużej klawisz TRIP. Średnie wartości są mierzone co ok. 10sek. Ważną rzeczą jest również to w jakich jednostkach są te parametry określane. Mogą być w K/L, w L/100KM i w galonach chyba na mile. Mam nadzieję, że masz już odpowiednie. Po wciśnięciu klawisza AM powracasz do radia.
Mam znajomka w ASO jak będę u niego to sie zapytam czy nie zostało im trochę instrukcji do corolli z 2000 r.
Rozumiem, że masz już rolke z silnikiem VVT-i ?

Cześć Piotr,
tak mam silnik VVT-i. Obawiam się, że moge mieć wskaźniki w galonach , bo pojawiają mi sie jakieś cuda
będę wdzięczna za pomoc w temacie instrukcji
pozdrawiam

Marcin, wielkie dzięki
gdybyś mógł przesłać mi jeszcze kilka sąsiednich kartek w formie "fotek" będę dozgonnie wdzięczna(renatal21@wp.pl). W zamian możesz żadać czego chcesz
pozdrawiam

WOW ale propozycje

Wszystko rzecz jasna w granicach rozsądku

Cytat:
2006-03-11 07:55:12, renatal21 pisze:
będę dozgonnie wdzięczna

Już mi się podoba

Cytat:
2006-03-11 09:37:50, renatal21 pisze:
Wszystko rzecz jasna w granicach rozsądku

Cokolwiek miało by to znaczyć

Cytat:
2006-03-11 07:55:12, renatal21 pisze:
gdybyś mógł przesłać mi jeszcze kilka sąsiednich kartek

Prześlę wieczorem jak będę miał więcej czasu

Cytat:
2006-03-10 15:53:57, renatal21 pisze:
Cześć Piotr, tak mam silnik VVT-i. Obawiam się, że moge mieć wskaźniki w galonach , bo pojawiają mi sie jakieś cuda będę wdzięczna za pomoc w temacie instrukcji pozdrawiam

Po naciskaniu kilku razy istnieją możliwości przestawienia w km/l
i l/km zmieniasz przyciskami od sterowania radiem po dłuższym naciśnięciu przycisku TRIP na danej pozycji - zerujesz dane przyciskami po obu stronach pokrętła od głośności zmieniasz dane/ustawienia komputera - śr. prędkość śr spalanie na 100 km
i spalanie chwilowe ,aby się wyświetlało( ułatwia bądż utrudnia ekonomiczną jazdę) musisz nacisnąć przysisk FM od radia - inaczej wyświetla wiadomości RDS naciskając chwilę duży przycisk od Vol wyłączasz podświetlenie jak jeszcze jakieś pytania to na maila

Cytat:
2006-03-13 00:41:46, GoldCorolla pisze:
Po naciskaniu kilku razy istnieją możliwości przestawienia w km/l i l/km

Już wysłałem instrukcję