| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
nad100 kadett c coupe Szczecinek | 2005-11-14 00:09:55 dziś tez miałe jazdę nocną we mgle i mogę powiedzieć jedno, kierowcy na naszych drogach to czuby
Świecą przeciwmgielnymi jak tylko lekka mgiełk jest i widzocznść całkiem, całkiem. Jeden drugiego na zmianę oślepia, pół biedy minąć się z takim, ale jechać za takim kolesiem i męczyć oczy to już całkiem inna sprawa. Nie ciekawa jak na moje oko
|
Cegiel Wrocław | 2005-11-14 00:22:48 też dzisiaj jechałem trase po ciemku (Czechy-Wrocław)
oczy szczypały jakbym 2 nocek nie przespał
Ja na szczęście nie trafiłem na dużą ilość kierowców z p/mgielnymi ale mijania też potrafią dać w kość, generalnie nic nie zrobisz oko przyzwyczaja się do ciemności i mijając sie z samochodem patrzysz w prawo na pobocze gdzie jest ciemno źrenica się rozszerza a światło bardziej Cię oślepia
W/g mnie jedyna pomoc to drogi: a) szerokie, b) dobrze wymalowane biała farbą, c) odblaski na poboczach i na środku d) wentylacja ustawiona wszędzie byle nie na oczy , inaczej się jedzie |
hrumek Opel Omega A Caravan Dolnosląskie | 2005-11-14 08:29:01
Jeśli jadący z tyłu tak chętnie włączali światła przeciwmgielne , to mogłeś im włączyć takie swoje światła ale tylne, na pewno cierpiał by nie mniej niż ty, i w końcu może by zrozumiał że jedzie nieprawidłowo. Ten sposób jest perfidny ale czasem jedyny, z wyjątkiem takiego aby go przepuścić. Swoją drogą co cię sprowadzało do mojego miasteczka??? |
hrumek Opel Omega A Caravan Dolnosląskie | 2005-11-14 08:30:41
Jeśli jadący z tyłu tak chętnie włączali światła przeciwmgielne , to mogłeś im włączyć takie swoje światła ale tylne, na pewno cierpiał by nie mniej niż ty, i w końcu może by zrozumiał że jedzie nieprawidłowo. Ten sposób jest perfidny ale czasem jedyny, z wyjątkiem takiego aby go przepuścić. Swoją drogą co cię sprowadzało do mojego miasteczka??? |
zupper LOB MEMBER BMW E39 528I Warszawa | 2005-11-14 12:58:52 Swoją drogą co cię sprowadzało do mojego miasteczka???
jak to co ? www.nasz.wroclaw.pl teraz robię stronę o cmentarzu na Ślężnej pozdrawiam |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2005-11-14 15:11:20
Ja wyprzedzam i tyle. Z reguly we mgle da sie jechac 10-20 szybciej. Warunek zachowania bezpieczenstwa - znajomosc drogi. Jak jej nie znasz no to lipa... Najskuteczniej chyba to jak ktos tu powiedzial, dac sie wyprzedzic. Pojezdzilem teraz we mgle troche w ten weekend. Jak jechal ktos za mna to wylaczalem przeciwmgliene, i jak jechalem za kims to to samo z przeciwmgielnymi z przodu. W ogolnosci to kierowcy widzialem zapalaja swiatla przeciwmgielne i bez wzgledu na to cyz mgla nadal jest czy nie, daja po galach non-stop. Np. jak jedzie kolumna aut, to pierwszy powienien miec zapalone przednie, srodkowe auta normlane swiatla mijania, a ostatni przeciwmgielne tylne. Ile przyjemniej by sie wszystkim jezdzilo. |
trakerr DEADSOUL Omega C Caravan Chelmek | 2005-11-14 16:37:08 Dokladnie Vino
Ale co zrobisz jak na drodzee co trzeci to kretyn i mysli tylko o swojej dupie i nie wie ze halogen sie wlacza ponizej 50m widocznosci ja tam sie nie pierd... wrzucam dlugie (6szt a dokupilem jeszcze 4 ) i taki klijent szybko wymieka |