| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-04-04 09:21:18 Myślę, że mechaniory ściemniają bo umysły nie ogarniają problemu. Ze swojej strony zacząłbym od świec, czynność prosta i nie dewastująca zbytnio kieszeni. Jeśli rezultatu by nie było zastanawiałbym się nad ciśnieniem paliwa czyli pompą. Może czas na podanie paliwa od włączenia stacyjki do uruchomienia startera nie wystarcza na wytworzenie odpowiedniego ciśnienia. Można to sprawdzić manometrem na listwie.
Pozdr, Janusz |
ddar Omega B 2.5V6 Kombi Iława | 2003-04-05 23:38:50 Miałem podobny problem. Silnik odpalał od pierwszego razu rano ale po zgaszeniu zanim do końca się rozgrzał palił dopiero za drugim-trzecim razem. Po ostatniej regulacji i resecie komputera wszystko ustąpiło. Pali dobrze zarówno na benzynie jak i na gazie. Mechanik tłumaczył że komputer cały czas się uczy i dostosowuje swoje ustawienia do paliwa. Przy zmianach gaz - benzyna trochę głupieje i ponoć tak się może dziać. U mnie odłączył akumulator na pięć minut i od nowa zaprogramował sterowniki do gazu. Teraz pali w każdej sytuacji bez problemu i chyba zaczął mniej palić. Jeden zbiornik to za mało żeby dobrze sprawdzić.
Do usłyszenia |
ddar Omega B 2.5V6 Kombi Iława | 2003-04-10 08:16:42 Problem odpalania uaunął mi gazownik.
Najpierw odłączył akumulator na 5 minut, potem przy włączonym silniku od nowa skonfigurował sterowniki od gazu (mam dwa). Nie wiem co dokładnie zrobił ale samochód odpala bez problemów i trochę mniej pali. Wszystko bezpłatnie w ramach regulacji po montażu. Powodzenia. |
ddar Omega B 2.5V6 Kombi Iława | 2003-04-10 13:31:20 Nie jest to instalacja na wtrysku gazu.
Tradycyjna na mikserach i parownikach. Osprzęt Elpigazu i montowane w Olsztynie. Silnik został potraktowany jak dwa odrębne - prawa i lewa strona oddzielnie. Mam dwa reduktory, dwa silniki krokowe, dwa miksery i podwójne sterowanie. Całość chodzi bardzo dobrze. Właściwie nie strzela i ja nie widzę różnicy w mocy silnika. Czasami mam nawet wrażenie że na gazie lepiej chodzi niż na benzynie. Pozdrawiam. |
PerlaccoMV6 Audi A4 Kielce | 2003-04-10 13:50:55 u mnie poza odpalaniem furka chodzi dobrze. gaz nie strzela (zawsze odpalam na benzynie bez wzgledu na to czy silnik jest cieply czy zimny) ale najwieksza zagadka dla mni jest to ze jak jezdze tylko na beznynie to samochod zapala od razu, wiec jest to zdecydowanie wina instalacji - oj musze scignac tych moich gazownikow |
PerlaccoMV6 Audi A4 Kielce | 2003-04-15 07:03:43 no i zagadka sie sama rozwiazala.autko odpala super za pierwszym razem, nie wiem czym to bylo spowodowane ale sie ciesze ze wszystko jest OK(odpukac |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-04-15 20:03:04 Perlacco, a może to cylinderki kłóciły się ktory ma pierwszy zagadać i nie mogły dojść do porozumienia? |