Kierunkowskazy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Montowałem alarm i muszę się wpiąć w kable zasilające kirunków lewego oddzielinie i prawego oddzielnie pomóżcie gdzie ich szukać możliwie jak najbliżej deski jakieś namiary na lokalizację kabla kolor lub schemacik za co będę bardzo wdzięczny
Pozdrawiam Paweł

SCHEMATY W DZIALE WARTO WIEDZIEĆ!!!

ten dział przeczytałem w pierwszej kolejności ale mój światły umysł ni w ząb nie znalazł takowych kabli proszę o radę w praktyce

U mnie alarm kierunki ma podpięte pod deską do kontrolek od migaczy i wszystko działa - sprawdz które to zaróweczki na desce i po druku sobie dojdziesz do kostek na desce
Powodzenia

Zbychu

Moim zdaniem najlepiej się podłączyć pod przewody, które wychodzą z wyłącznika świateł awaryjnych. Prowadzą one niezależne od prawych i lewych kierunkowskazów.
Pozdrawiam.

Moj poldolot cierpi na taka przypadlosc.
Podczas skretu wrzucam kierunkowskaz. Po odbiciu kierownica kierunkowskaz nie powraca na srodek(nie odbija). Co z tym zrobic ?

Witam

Na kole kierownicy (gdy koła wyprosowane to na dole) masz taki "cycek" który wchodzi w plastik na kolumnie kier. zobacz czy się nie złamał.

U mnie się już rok temu biedaczek (cycuś) ułamał, przyzwyczaiłem się, odbijam sam. Pozdrawiam.

Witam! Mam to samo ...Jak tego nie usuniesz, przywykniesz do "odbijania"kierunków samemu....

jak mialem kiere Monte Carlo, to tez mi nie odbijalo (przyzwyczailem sie), a jak zalozylem MOMO z naba to znowu mi odbija (kierunek)

W Wartburgu 353 kierunkowskazy fabrycznie nie odbijają. Kiedyś (8 lat temu) jeżdziłem takim pojazdem - mozna się przyzwyczaić. Ale chyba lepiej usunąć usterkę - czyli akupić cały zespół dżwigienek.

Witam
Jak sciagnac cale kierunki w fiacie 125p chodzi mi o cale przednie kierunki lacznie z swiatłem postojowym. Razem z tym calym plastikiem trzymajacym wszystko....

ale bez sensu post ale moze zrozumiecie

Witam,
Musisz odkręcić dwie nakrętki zdaje się M6, znajdują się one od wewnętrznej strony błotnika. Nakrętki te są dokładnia za lampką kierunkowskaz-pozycyjne na takiej prostokątnej puszce w której mocowana jest ta lampka.
Górną nakrętkę odkręca się nieciekawie ze względu na słaby dostęp do niej.
Mam nadzieję że pomogłem
Pozdrawiam
Gucio

Witam
Zgadza sie ale przedtym najlepiej zciągnąc koło no i nadkole oczywiście
Pozdrawiam Bialy_1987

ok.....tak tez myslałem ze trzeba zrobic........
dziekuje za szybka odpowiedz

Ostatnio znowu chcieli mi zakosic kierunek lewy przedni ulamali tylko zatrzask. Rozmawialismy o tym ostatnio na czacie nie pamietam kto byl Janio i Schilton sie nie licza bo zawsze sa jeden kolega mowil ze przykrecil kierunki, nie wiem czy tak jak ja wiec napisze jak ja zrobilem moze sie komus przyda:

Odkrecilem ten plastik co trzyma grila i nawiercilem malutkie dziurki w prowadnicy kierunki i w samym kierunku i wkrecilem srubke no i nie da sie juz wyciagnac kierunku hehehe

pozdr

Witam.

To chyba ja mówiłem, że mam przykręcone kierunki .

Zrobiłem to tak, że przewierciłem w tych wzmocnieniach kierunku (takich nadlewach plastiku) i przykręcilem do nich blaszki od centralnego zamka i z drugiej strony są przymocowane do blachy nadkola .

Teoretycznie nie do wyjęcia bez uszkodzenia kierunkowskazu ale teraz pewnie patafiany jak przeczytają ten post to się mi do nich w końcu dobiorą

Ech

BTW: na czat zaglądam często ale albo jestem sam albo oprócz Jania nie ma nikogo

Pozdrawiam
Paweł ADMIRAŁ Turant
"SILVER ARROW"

[ wiadomość edytowana przez: Admiral dnia 2002-10-03 22:35:39 ]

Ja swoje kierunki przykleiłem i podpisałem
jak do tej pory nikt się nie pokusił
Jak ktoś się zapyta jak wymieniam żarówki to odpowiadam: jakoś się daje rękę włożyć za lampą

Witam.

Tak se ostatnio myślałem:
"Bestyjka po remoncie, idzie jeszcze lepiej, trza by coś w wyglądzie zmienić...."
I wymysliłem:
Mam zamiar wymienić boczne kierunki na "łezki" (to chyba +'oskie)
1. wiem że muszę zaspawać otworki pozycjonujące te stare
2. musze dorobic nowy otworek na zatrzask kierunka (w starych był centralnie)
3. podpiąć i gotowe

Ale mam 1 (słownie: jedno ) pytanko czy średnica otworu głównego (ten przez który przechodzi np. żarówka) pozostała niezmieniona, czyteż ma inną średnice w porównaniu z tym starym .

ja mam jeszcze jedno pytanie zwiazane jw tzn jak sie wymienia w tym ustrojstwi zarówke czy mysze demontowac nad kole Boze nie!