MotoNews.pl

Czym przykleic lusterko wewnętrzne-help!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos ma pojęcie czym mozna przykleic lusterko wewnętrzne.

Jak wiadomo przykleic pewnie można wieloma klejami (kropelka wlacznie). Ale jest dosyc zimno i nawet dobry klej nie lapiej od razu na niezbyt ciepla szybe.

Potrzebny mi jakis klej po którym nie odpadnie mi lusterko przy normalnej regulacji.

lektura forum mowi ze najlepiej podjechac do chlopakow co zajmuja sie montazem szyb i oni powinni miec tasme do przyklejania lusterek
bo z klejami to lepiej imho nie probowac

Trafna uwaga. Kupiłem dobry klej ale musiałbym sterczeć w samochodzie z dobra godzine żeby chwyciło. A i tak pewnie by mi zostalo w ręce przy pierwszym ruszeniu. A tego bym chyba nie chcial!!!
Zrobię jak piszesz. A i moze w sklepie motoryzacyjnym beda mieli jaką taśme to sam to zrobie.

Dzięki.

Tylko taśma dwustronna, kropelka czy inny wynalazek może załatwić szybę. Za 10 zł szybiarze ci założą

po wielu próbach.... specjany klej dwuskałdnikowy do przyklejania lusterek do szyb - chwyta po kilku minutach i trzyma dobrze

ptryzkleilem na dwustronna tasme kupiona w sklepie y cyersciami do forda cale 6 pln ale jak tryzma polecam

żadna kropelką ani super glue do d..y są takie wynalazki.podjedź do jakiegokolwiek gościa od szyb a za 10PLNów ci to zrobi tak ze szybe stłuczesz a lusterka nie oderwiesz PZDR

eeeeeeee tam. mi w trasie odpadlo i musialam czyms na szybko przykleic, kropelka dala rade a teraz nie moge oderwac wiec nie gadajcie ze to do du** jest

Dzieki za informacje. Wlasciwie to juz przykleilem. Nie mialem zbyt wiele czasu na jazde do szklarzy. Kupilem tasme dwustronna i trzyma (choc nie jest to to czego oczekiwalem). Mam jak cos zapas.

A co do kleju 2 skladnikowego to tez taki probowalem ale nic z tego nie wyszlo. A cale 8 zl za niego wydalem.

Wiec mysle ze tasma (tymczasowo i od reki!!!) lub szklarze to dobre pomysly.

POZDRO

Niepowiem bo tez mialem przyjemnosc lapac swoje lusterko wewnetrzne w czasie jazdy ale puki co to trzyma mi sie na tasme dwostronna Moze niezdaje to az takiego oczekiwanego efektu ale narazie tak mnie to nie ......... pozdro

jest taki specjalny klej szkło-metal.. drogi skubaniec (18.50)
lustereczko sie trzyma

Witam
ja najpierw kupilem klej 2 skladnikowy do lusterek ale kiszka odpadlo po 10km a nastepnie podjechalem do salonu forda i za 3 pln kupilem takie idealnie przyciete i zaokraglone 2stronne plasterki i trzyma juz ponad rok.
p.s. kupilem 2 plasterki zeby miec na zapas ale cały czas zapas woze

POzdrawiam Tomek

Cytat:
2005-11-15 17:26:34, ALLka pisze:
eeeeeeee tam. mi w trasie odpadlo i musialam czyms na szybko przykleic, kropelka dala rade a teraz nie moge oderwac wiec nie gadajcie ze to do du** jest

eeeeeeeeeeeeeeeeee kropelka jest beeeee, bo wchodzi w reakcję ze szkłem i może się pojawic pajączek na szybie

Cytat:
2005-11-15 22:00:10, Kielek pisze:
eeeeeeeeeeeeeeeeee kropelka jest beeeee, bo wchodzi w reakcję ze szkłem i może się pojawic pajączek na szybie

eeeeeeeeeeeee juz sie prawie 2 lata trzyma po prostu mialam/mam szczescie

Ja przykleiłem na silikonie, podparłem na całą noc i 4 lata już trzyma.

Ja tez niedawno kleiłem lustro na poxipol 10min i do tej pory sie trzyma