Zamek centralny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Witam

Od jakiegos czasu zastnawiam sie nad zamontowaniem centralnego zamka do mojego essiego. Czy orientujecie sie ile takie cudo z montowaniem moze kosztowac ? i gdzie w Gdansku mozna to zrobic.

z gory dziekuje za info
Gorgo

Daj sobie spokoj z odstawianiem go do zakladu.Przy odrobinie myslenia sam to zrobisz.Ja wlasnie w swoim Escorcie mam taki centralnyrazem z alarmem.To sa niewielkie koszta.Mysle ze jak dobrze poszukasz to nawet za 100 znajdziesz.Oczywiscie drozsze tez sa.To jest naprawde proste.Bedzie potrzebna mala przerobka w drzwiach.Jesli masz migomat to sam to zrobisz w 5 minut.Ja mam Escirta MKV.Takze zachecam do pobawienia sie.Pozdrawiam i zycze powodzenia.Zrob sam to co mozesz.Nie przeplacaj.

Jamam 3 drzwiowy ale widze ze ty masz 5 drzwiowy.Takze to troche wiecej Cie wyniesie.Mysle ze za 200 zl znajdziesz

Jeszcze jedna wazna rzecz.Uwazaj an polaczenia z pradem zebys nie mial spiec.Jak dobrze przeczytasz instrukcje to sobie poradzisz.

To zależy co masz w drzwiach i co chcesz zamontować. Jeśli masz siłowniki i central, tylko chcesz dołożyć sterowanie na pilota to koszt w warsztacie 150-300pln, na lewo-mogę zapytać. Mi zajęło to dwa bite dni praktycznie na ulicy. Koszt sterownika 80-150 pln w zależności od funkcji. Jeśli natomiast nie masz siłowników to:
-siłowniki orginalne 30-50pln/szt, uniwersalne 10
-kable
-bezpieczniki
-kable i przepusty ze złączkami w drzwi
Preferuję orginalne siłowniki, ale muszą pasować do zamka. Można także kupić uniwersalny zamek na allegro w komplecie, choć nie wiem, czy wtedy jakiś warsztat się podejmie montażu (bo jest trochę kombinacji). W razie czego-pisz, mogę Cię wspomóc radą. Mam też dobrego gościa do montażu ale tylko sterownika.

Sterownik na pilota (zwykły bez bajerów) kupiłem na allegro za 60 zł + przekażniczki 7 zł i montarz na ulicy zajął mi godzinkę, i pięknie działa.....