| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Peyo125 F&F Sympatyk Smok Wawelski © & Janosik | 2005-11-16 15:29:42 Z racji , że jest tutaj sporo swapowców , to może ktoś mi powie jak się w tym moim wynalazku [ CC 900 ] ustawia zapłon ?? Bo kurna tylko jakiś zestaw cewek mam na głowicy i żadnego aparata ni ma ... mam szukać jakieś czujnika położenia na kole pasowym ??
Nawet normalnie sobie nie można pogrzebać , tylko mi jakąś elektronikę wpieprzyli... dobrze , że wtrysku nie ma...
Do regulacji gaźniora pewnie jakoś dojdę sam ... A powie mi ktoś ile tam wogóle oleju wchodzi i płynu chłodniczego ?? Jak ktoś ma jeszcze jakieś fajne patenty na temat tego motorka , to też będzie mile widziane
@ Do Moda : Szukałem w wyszukiwarce i nic nie znalazłem , jakby czasem było , to proszę wywalić ten wątek Z góry dzięki za wszelki (pod)odpowiedzi
Pozdro . Piotrek. |
yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2005-11-16 20:29:55 Ale generalnie to chyba nie trzeba regulowac zaplonu? To jest takie ustrojstwo ze ma sie nie rozregulowac, czujnik ma byc na swoim miejscu i wtedy jest OK. Chyba ze chcesz podrasowac lekko maszyne. Jak jezdzisz tylko na gazie to faktycznie 2-3 st. wyprzedzenia bylyby wskazane... |
Pat_kdb F&F MEMBER Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2005-11-16 20:59:13 a ogolnie moze by ktos z was opisal jak sie toto ustawia?. bo Hudy ustawia mi na lampke. |
Peyo125 F&F Sympatyk Smok Wawelski © & Janosik | 2005-11-17 11:36:57 Dzięki , rzucę się pod niego i zobaczę gdzie to tam wszystko się znajduje... kurde w Kancie wszystko na wierzchu , a tam tak upchane jedno na drugim... a klasyczny zapłon to sobie ustawiam bez lampki co do stopnia
No właśnie , jakoś tak bezpłciowo jeździ... nic nie mruczy z rury , tylko tak schodzi z obrotów jednym tonem , ani jednego pyknięcia w rurę ... eee trza coś pokręcić , bo się tak nie da jeździć , gaz się jeszcze podreguluje i ma być git .
Dzięki za podpowiedzi , ale jeszcze jakby mi ktoś powiedział ile tam oliwy wchodzi , to byłbym wdzięczny , bo pasuje zlać to dziadostwo co tam jest wlane , bo przy odpaleniu rano jakiś popychacz się tłucze ( tam są hydrauliki ?? ) i według mnie coś ten olej jakiś taki rzedziuśki ... i pewnie dostęp do filtra oleju też debest...
A m ktoś jakieś patenty na mały tjuning tego motorka ??
Albo jak się wkurzę , to mu zapakuje 1.1 albo 1.2
Pozdro . Piotrek. |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2005-11-17 11:41:35 3,75 dm3 - tyle oleiwa a zawory to chiba jak w bobku |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2005-11-17 19:00:33 no wlasnie mnie interesuje rzezba gaznika
wszystko na ten temat ![]() |
bart322 F&F Sympatyk Jeep i passeratti Kobielice | 2005-11-17 19:39:32 Popychacze sa hydrauliczne, jak wlejesz gestrzy olej to ucichna troche |
ulik87 900tka Nałęczów | 2005-11-17 19:53:38 wy chlopaki nie wiecie co to klepanie!! w mojej e30 z silniczkiem M40 to dopiero jest symfonia!!! juz walek trzeba wymieniac chyba...bo zmiana popychaczy na niewiele sie zdala...i podobno te cieniasowe tez szybko wysiadaja ja teraz sie bawie z moja 900tka w malcu...no i zbieram sie zeby wlozyc ten seryjny gaznik taki duzy...bo narazie mam WEBA 32 iba 20 =/...pozdro!! |
bart322 F&F Sympatyk Jeep i passeratti Kobielice | 2005-11-17 19:56:53 Najlepiej wlozyc zwykla klawiature bez hydraulicznych popychaczy i problem z glowy, jak cos to mam taka na sprzedaz |
ulik87 900tka Nałęczów | 2005-11-17 20:28:39 yyy...no ja osobiscie w 900tce mam narazie wsio OK...a do M40 nie slyszalem zeby byly zwykle klawiaturki...wiec domniemam ze chodzi CI o klawiaturke z 903...no takowa tez posiadam...ale juz nie chce mi sie grzebac ;]... |
Pat_kdb F&F MEMBER Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2005-11-17 23:44:16 e kto nie grzebie ten niejedzie;d |
Peyo125 F&F Sympatyk Smok Wawelski © & Janosik | 2005-11-18 12:42:10
Raczej na 100% mam hydrauliki , bo z rana poklepie jeden i za chwilkę przestanie , później poszukam tego filtra oleju , ale chyba muszę wylać tą oliwę , bo mi się wydaje , że coś jest nie tak z nią , rano cieniutko łapie ciśnienie dopiero gdzieś tak po 2 sekundach gaśnie lampeczka olejowa , a zanim zgaśnie to motor idzie na sucho , a jaki mam poziom oleju ... ?? yyy.. szczerze ?? nie wiem , jeszcze nie sprawdzałem , odkąd go mam , to tylko wsiadam , odpalam i jadę , nawet nie mam czasu podnieść machy i zobaczyć co tam ciekawego słychać.... ale niedługo sprawdzę , a ma przejechane od nowości 111 kkm i miał robiony jakiś tam remoncik , ale jaki to nie wiem... może półremoncik , muszę się dokładnie dowiedzieć od byłego właściciela . Pompa według mnie jest dobra , bo na gorącym motorku ciśnienie trzyma i po zduszeniu silnika na 4 biegu , lampeczka się zapala po zatrzymaniu silnika , tak że chyba jest ok ?? W każdym razie dzięki za rady !!
Hmmm jak mnie wkurzą te hyrauliki , to napewno skorzystam z Twojej oferty
Dobrze prawi !! Dać mu Komandosa !!
Dzięki wszystkim !! Pozdro. Piotrek. [ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2005-11-18 12:43:02 ] |