Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MarcinK Omega B 2,5 Kielce | 2005-11-17 15:58:12 Nie chcę tu się mądrować, ale jest jakowaś taka zasada, żeby najpierw odkręcać minus, a dopiero potem plus...
Hawgh! |
maniekzam omesiaB 2,5V6 caravan Zamość | 2005-11-20 15:03:12 Faktycznie zalecane jest najpierw odkręcanie minusa chociaz rzadko pamietam o tym i jak dotychczas nie było problemow.
W pojazdach z elektryką szyb nalezy jeszcze "zaprogramowac" domykanie z zewnatrz.Polega to na dłuzszym przytrzymaniu przycisków zamykajacych szyby do charakterystycznego kliknięcia przekaźnika. ![]() |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2005-11-20 21:33:30 z tym minusem to macie rację. najpierw trzeba go odkręcić. Powód: czasami odkręcajac klemę plusową (gdy przykręcony jest minus) mozna wywołac małe zwarcie. kiedyś nawet gdzieś w internecie czytałem ze tak sie klucz zgrzał ze akumulator wysadził...
A jak przykręcamy to tez najpierw plus a później minus pozdrawiam |
![]() Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2007-02-11 07:12:17 Chlopaki, musze naladowac aku w mojej gablocie 2.0 16V 99r. Nie bedzie zadnych niespodzianek jak odlacze akumulator (musze go zabrac do mieszkania). Odlacze najpierw minus potem plus i spox?Wiem, ze radio mi sie zakoduje ale te cyferki gdzies mam napisane...
Pozdro Roman |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-02-11 09:54:29 napewno nic sie nie stanie, tylko jak masz centrala to nie zamykaj wszystkich drzwi tylko sprwdz najpierw czy któryś zamek sie otwiera bo jak zamkniesz a okaze sie ze nie mozesz zadnego zamka otworzyć to bedziesz miał kłopot.
pozdr |
![]() Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2007-02-11 13:52:34 mam centrala... a kluczykiem nie otworze?
Roman |
![]() Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2007-02-11 14:10:03 I jeszcze jedna jaja, jak sciagam pierwsza (czyli minusawa) kleme to wlacza sie alarm... Kurde, nie wiem co zrobic.
R. |
![]() Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2007-02-11 14:52:42 Acha, kumam... Dzieki! Stacyjka taka faktycznie jest. Boje sie jeszcze tylko o to jak sie dostane do samochodu. Centrala mam i jak nie bedzie aku to otworze go kluczykiem???
Roman
|
Andys DEADSOUL Opel Omega B Łódź | 2007-02-11 15:28:57 Otworzysz, pod warunkiem że nie będzie zaryglowany. Centralny nie działa raczej bez zasilania, więc będziesz musiał go pozamykać ręcznie. |
Andys DEADSOUL Opel Omega B Łódź | 2007-02-11 15:35:04 Otworzysz, pod warunkiem że nie będzie zaryglowany. Centralny nie działa raczej bez zasilania, więc będziesz musiał go pozamykać ręcznie. |