SC sporting - pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Ile SC sporting pojedzie najwiecej, bo kumpel ma seryjnego i mowi ze na ostatnim biegu przy 4500 obrotów jechał 160 !! Według mnie cos sobie dodał ale nei amm takiego autka wiec sie pytam fachowców I mowi ze jak by go pocisnol to by zamknol licznik czyli 180 ?? Seryjnym Sc sporting dlamnie nie mozliwe !

a co wy o tym sadzicie ?

[ wiadomość edytowana przez: zmp3 dnia 2005-11-17 17:53:47 ]

150 kph przy 5500 obr/min. - wg katalogu

Skrzynia sporting jest krotsza (5,4 moze tez 3, nie wiem) - skrzynia z modelu S tez pozwala osiagnac ok 150 ale przy mniejszych obrotach. Jest jeszcze skrzynia SC Abarth/Schumacher ktora ma krotszy dyfer a biegi jak w Sportingu.

zmp3: nie da rady bo opory przekrocza moc przy danych obrotach. Trzeba by podrasowac... Na skrzyni S na pewno da sie szybciej jechac niz 150 tylko trzeba mocniejszy silnik.

Czyli na seri nie ma szans ?? no to niezly bajerant.

Dobra seria moze na pewno pojsc 160. Ale jezeli to co Cytryn pisal to prawda wtedy powinno byc ok 6000 obr.

No to on mowi ze przy 4500 jedzie 160 pehehe

Kiedyś ojciec w ciężarówce wymienił tachograf na zegar z Żuka. Wiecie jak to wyciąga z kompleksów, jak się mknie 16-stotonówką przez miasto 120 kph ?

Jezeli nie ma jakis magicznych rozmiarow opon np:175/50r13 to licznik nie jest w stanie tak przeklamac.....mozesz mu powiedziec,ze jest zima i jelenie godow nie maja.

Hehe, no widać liczniki w SC mają przkłamania spore. Ja kiedys jechałem z kumplem jego SC 900 i nam licznik z duzej góry pokazał 160. Wiem, że to nei mozliwe, ale widziałem ten licznik, więc precyzja musi być zajebista

SC 899ccm jechalem na plaskiej drodze 140km/h, wiec mysle ze 1.1 da rade troche szybciej pojechac.

Chłopaki zaraz mnie wyśmiejecie i sam bym sie wyśmiał gdybym nie widział na własne oczy otóż historia: 3lata temu wybrałem się z koleżanką na wycieczkę do pragi jej SC 899 full seria taka jak fabryka stworzyła wracając stwierdziłem że spróbuje co to da rade wyciągnąć co prawda miejsce wybrałem niezastąpione bo na autostradzie z pragi do Cieszyna i z ostrej górkitak ok 3 km miała ta góra ale szybkościomierz pokazał 180km/h jest to jaknajbardziej powaga sam sie tak tym zdziwiłem że obudziłem koleżanke no i oczywiście dostałem niezłego zjeba że chce ją zabić i takie tam i że tak moge sobie własnym wozem jeżdzic ale poważnie od tego czasu jestem pełen podziwu dla SC. tym którzy nie uwierzą wcale się nie dziwię bo sam bym nie uwierzył gdybym tego nie widział.Pozdro

Mając CC Sportinga ( nie wiem jak to jest w Seju), zresztą kilka sztuk, to smiało moge powiedzieć że:
-że dobra sztuka ( seryjna) bez problemu powinna pojechać 160.
-N-kowe sztuki, ale naprawdę uczciwe, odcinały na 5 biegu.
Swego czasu w 1997 roku, ścigałem się swoją serią ( jeden z pierwszych jakie wyprodukowano) ze świętej pamięci Bolkiem Cołoszyńskim. Obydwaj jadąc równolegle dokręciliśmy się do oporu.
Wszystko zależy na jakie auto się trafi.