OBROTY ZETEC 1,6 16v

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!!!

Czytałem już wiele postów na temat obrotów...

Jednak mój przypadek jest dość dziwny:

Samochód gasł na wolnych obrotach...Wyczyściłem krokowca niepomogło gasł częściej...Kupiłem nowy zamiennik na allegro... Teraz najniższe obroty jakie mam to 1500 a najczęściej sam wskakuje na 3000 tyś... Odpinałem czujnik prędkości jazdy (bez zmian) (resetowałem kompa (bez zmian) W końcu udałem się na koputer do serwisu FORDA (nie ma błędów) (jedynie do wymiany zawór szkrzyni korbowej (ale to nie koniecznie ma związek tak powiedzieli)...

Może ktoś miał podobny przypadek

PROSZĘ O POMOC

[ wiadomość edytowana przez: maciach dnia 2005-11-18 12:32:26 ]

Mialem klopoty z obrotami- tez mi gasl. Pozniej obrtoty falowaly i wymienilem przewod odpowietrzenia skrzyni korbowej.
Pomoglo- nie faluje i nie nieraz tylko gasnie( pewno krokowiec znowu do cyszczenia). Tyle mam w tym temacie- pomoglo??

Wymieniałem ten zawór z podobnego powodu( suces ale w ASO ok. 80 zl), dodatkowo można sprawdzić stan przewodów gumowych odpowitrzania przy zaworze "małe L" i z tyłu silnika do kolektora dolotowego "duże L" (moje doświadczenie dotyczy mk7).

dobrze wyczysc stary i sprawdz uszcelke miedzy kolektorem a tlumikiem bo jak przepuszcza to juz wiesz o co chodzi i pobaw sie regulacja gazu na lince tą spinką

Ja tak mialem pojechalem do mechanika i naprawil za 50zł Powiedzial ze czujnik wolnych obrotow byl walniety :/