Rezerwa paliwa - Hyundai Getz 1.1

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

chciałem zadać dwa pytania odnosnie tego autka.

1) Ile litrów benzyny znajduje się jeszcze w baku w momencie gdy zapala się dioda informująca o rezerwie?

2) W przypadku nowego auta ile może wynosić kwota roczna (chociazby przyblizona) na pełen pakiet ubezpieczeń czyli OC, AC i NW dla poczatkującego kierowcy (niecale 2 lata posiadania prawa jazdy)??

Z gory dziekuje za odpowiedz

Zapraszam do działu technicznego, ktory jest przeznaczony do takich pytan!!!!!!!!!

1) jak zaświeci sie rezerwa ok. 5l

1) 5-7 litrów
2) Myślę że sporo ponad 3 tys... ale precyzyjnie nie jestem w stanie powiedzieć Ja przy max zniżkach płaciłem 2 lata temu za pełen pakiet (AC, OC, NW) coś około 2700 zł, więc tak szacuję, że zapłacisz sporo więcej jako początkujący kierowca bez zniżek...

Ad.2) Ja dostałem ubezpieczenie w pakiecie w promocji razem z autem z salonu, więc nic nie płaciłem, ale mam kwotę na papierku: 1893,00PLN, OC/AC/NNW/Assistance Polska - PZU. W momencie zakupu miałem pół roku prawo jazdy, zwyżki nie było. Była za to zwyżka za wiek poniżej 26 lat - niecałe 200PLN.

Odnośnie ubezpieczenia to jestem na bierząco - autko od 2 tygodni

Hyundai ma podpisaną umowę z PZU więc jest to najtańsza opcja, (zrobiłem tutaj mały wywiad).
- Jeśli masz mniej niż sześć lat bezszkodowej jazdy płacisz za pakiet (OC/AC/NW/Assistance) bodajże 6,3 %
- Jeśli masz więcej niż 6 lat bezszkodowej jazdy to za pakiet płacisz 4,9%

Ja mam 4 lata bezszkodowej jazdy i w moim wypadku wyszło to najtaniej. Auto 34 700 - pzu ~ 2180.

Dzięki za odpowiedź Ja jestem dokladnie w takiej samej sytuacje jak Ty Termos. Autko mam rok i ubezpieczenie mialem równiez w pakiecie (taka sama kwota).

Słyszałem jednak, że od nowego roku mają wejść jakieś nowe zasady co do liczenia kwoty ubezpieczenia (na niekorzyść kupującego :/). Podobno ma być to niemała zmiana. Wiecie coś może o tym??

I druga sprawa... czy mógłbym teraz oplacić ubezpieczenie na kolejny rok po starej zniżce? Istnieje taka mozliwośc czy trzeba czekac do jakiegoś tam czasu? :/ Moje ubezpieczenie wygasa pod koniec stycznia.

Słyszałem też o jakiejś zniżce 0,5% za wpłate gotówką. Kolejne 0,5% tyczy się rocznej bezkolizyjnej nazwy. Prawda to?

Cały czas mam na mysli ubezpieczenie w PZU żeby nie bylo (byc moze w innych zakladach ubezpieczen są inne znizki, nie wiem).

W temacie jest raczej zielony. Dzwoniłem do PZU raz żeby zapytac o pare rzeczy ale kręcili strasznie więc się zniechęciłem :/ Dlatego pisze tutaj, w ostateczności zadzwonie jeszcze raz :/ Dziekuje z góry za odpowiedź