MotoNews.pl

Poszukuje najazdu kanalu free

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Musze zyc w stolicy, moja zona nie mysli o przeprowadzce na tereny tak wiec narazie koniec tematu.
chcialem wymienic olej w silniku i poszukuje w Wawie spolecznego kanala. Moze ktos wie gdzie go znajde.

Nie baw się w wymianę sam.W wiekszosci miast wymieniają olej i filtr w cenie zakupu u nich.Robocizna gratis.Jeśli w twoim miejscu zamieszkania jest inaczej to wyjdź na wycieczke poza miasto i tam Ci to zrobią.Nie muszą mieć do tego kanału gdyż olej wysysają poprzez otwór bagnetu.

hm, ok
jasne 4l oleju mobil 1 w stacjach 150-180 jakies 35 zł za l wymiana gratis plus filtry wlasny koszt

a ja kupilem olej na allegro na 110 plus komplet filtow powietrza i oleju filtrona razem 140zl
40 dyszki w kieszonce, przyjemnosc obejrzenia samochodu pod spodem dla mnie

a propo wiesz skad sa te tanie oleje......
od punktow wymiany oleju, serwisow wlasnie.
DO SAMOCHODU WCHODZI PRZYPUSCMY 3,5L CO PO 8 WYMIANACH DAJE MECHANIKOWI BANKE, a jakiemus frajerowi moze wlac zlewki z baniek!!! a banke oleju sprzedaje na allegro mi stooowka na czysto dla goscia

Cytat:
2005-11-18 20:29:09, Robert-wilk pisze:
hm, ok jasne 4l oleju mobil 1 w stacjach 150-180 jakies 35 zł za l wymiana gratis plus filtry wlasny koszt a ja kupilem olej na allegro na 110 plus komplet filtow powietrza i oleju filtrona razem 140zl 40 dyszki w kieszonce, przyjemnosc obejrzenia samochodu pod spodem dla mnie

No dobra, zaoszczędziłeś 40 zł, ale tak sie zastanawiam, jak juz wymienisz olej, co zrobisz ze zużytym Do zlewu czy do kibla wylejesz Po raz kolejny mówie, że są rzeczy których sie nie opłaca robić przy samochodzie samemu. A druga sprawa, że stać Cie na mobil 1 a nie stać na wymianę
Cytat:
a propo wiesz skad sa te tanie oleje...... od punktow wymiany oleju, serwisow wlasnie. DO SAMOCHODU WCHODZI PRZYPUSCMY 3,5L CO PO 8 WYMIANACH DAJE MECHANIKOWI BANKE, a jakiemus frajerowi moze wlac zlewki z baniek!!! a banke oleju sprzedaje na allegro mi stooowka na czysto dla goscia

Boże, co za warsztaty są w tej warszawie Może ja jeżdze do jakichś dziwnych, ale tu zawsze dostaję olej z beczki, więc jakie zlewki No i płace też za 3,7 l a nie za 4. A jak juz płace za 4l to zawsze reszta ląduje u mnie w bagażniku.

-----------------
czasem tu zaglądam

Poczatek historii,
kierowca byl uprzejmy zadzwonic Chrystlerem w moje Espero.
Przebolalem, PZU wyplacilo w zl za duzo, a ja z milosci do samochodu staram mu sie dolozyc jak najwiecej, wymienilem amorki, lozyska, (sam) teraz czas na olej filtry no moze opony, ew termostat, bo cos za duzo pali.

Cytat:
2005-11-18 21:41:02, Robert-wilk pisze:
Poczatek historii, kierowca byl uprzejmy zadzwonic Chrystlerem w moje Espero. Przebolalem, PZU wyplacilo w zl za duzo, a ja z milosci do samochodu staram mu sie dolozyc jak najwiecej, wymienilem amorki, lozyska, (sam) teraz czas na olej filtry no moze opony, ew termostat, bo cos za duzo pali.

Litościiii....!!
Czy mogę prosić jednego z Szanownych Modów o zamknięcię wątku bo robi się z tego jakiś bezsensowny bełkot

A żółtodziobów baardzo prosimy o szczegółową /najlepiej pięciokrotną /analizę tego co się chce na forum wbić....jeśli ma to tak wyglądać jak wyżej to ...dziękujęmy , nie skorzystamy

Cytat:
2005-11-18 21:51:06, bogdan1 pisze:
Litościiii....!! Czy mogę prosić jednego z Szanownych Modów o zamknięcię wątku bo robi się z tego jakiś bezsensowny bełkot A żółtodziobów baardzo prosimy o szczegółową /najlepiej pięciokrotną /analizę tego co się chce na forum wbić....jeśli ma to tak wyglądać jak wyżej to ...dziękujęmy , nie skorzystamy

ALE SIE CZEPIACIE...

kolega po prostu pyta o kanal za free. Psinco Was winno interesowac po co, gdzie co i jak co! Zwykle pytanie czeka na zwykla odpowiedz, nie na wymadrzanie sie o olejach, czynach, planach i tym co i jak kolega winien zrobic.

Sorry ELITa. Szukalem pomocy.

Cytat:
2005-11-18 21:53:58, Cwikus pisze:
ALE SIE CZEPIACIE... kolega po prostu pyta o kanal za free. "...

Pokaż mi GDZIE w tekście do którego się odniosłem jest takie pytanie?? ...
Cytat:
Poczatek historii,
kierowca byl uprzejmy zadzwonic Chrystlerem w moje Espero.
Przebolalem, PZU wyplacilo w zl za duzo, a ja z milosci do samochodu staram mu sie dolozyc jak najwiecej, wymienilem amorki, lozyska, (sam) teraz czas na olej filtry no moze opony, ew termostat, bo cos za duzo pali.

Chodziło mi o sens rozwinięcia wątku w ten sposób

Cytat:
2005-11-18 21:56:41, Robert-wilk pisze:
Sorry ELITa. Szukalem pomocy.

Sorry ŻÓŁTy. Takie jesteśmy wredne na dziwne pomysły ...ale spokoo .....My wytykamy ale Warszawa mam nadzieję pomoże

Trzymaj się !

Cytat:
2005-11-18 21:41:02, Robert-wilk pisze:
Poczatek historii, kierowca byl uprzejmy zadzwonic Chrystlerem w moje Espero. Przebolalem, PZU wyplacilo w zl za duzo, a ja z milosci do samochodu staram mu sie dolozyc jak najwiecej, wymienilem amorki, lozyska, (sam) teraz czas na olej filtry no moze opony, ew termostat, bo cos za duzo pali.

Ja nie mówie że każdą pierdołę należy naprawiać u mechanika, ale są rzeczy których nie warto robić samemu, bo jest z tym więcej kłopotu niż oszczędności (vide wątek o wymianie gałek), i wymiana oleju też sie do nich zalicza, no bo co zrobić ze zużytym?? Tarcze czy łożysko możesz oddać na złom ew. do śmietnika wyrzucić bo toksyczne raczej nie są (swoją drogą, po co wymieniałeś łożyska? zużyte były? bo jeśli tylko dla swojej satysfakcji to uważaj na piotr_ka ), ale co zrobić z płynami ustrojowymi. Warsztaty tego nie przyjmują, a firmy która to utylizuje nie widziałem. A więc oszczędności małe, a kłopot duży. No chyba że masz w dupie ekologię, i naprawde wylejesz to do zlewu albo kibla.

-----------------
czasem tu zaglądam

nie wiem gdzie mieszkasz..ale jedyny kanal jaki znam to pradze na ulicy markowskiej miedzy zabkowska a kijowska..jest tam parking strzeony a na nim wlasnie kanal..kiedys stala tam beczka pod kanalem wlasnie po to zeby mozna bylo zmieniac olej..a kanal nie byl za darmo ale chyba za 5zl za godzine wiec bez przesady

i juz nie meczcie kolegi..kupil olej i filtry wiec jest po zawodach teraz trzeba go po prostu wymienic

Dziekuje Qbaj za informacje, bardzo mi pomogles.

Adam wymienilem lozyska poniewaz samochod przejechal 80tys i nalezy sie to jemu jak i mi Lozyska zaczynaja wyc, stawiac wieksze opory przy toczeniu to byl powod ich wymiany.
A co do wymiany oleju to moge zaplacic za to wymiane majstrowi 20 Ale ja chce to zrobic, obejrzec swoj samochod od spodu, tyle.
Milo ze troszczysz sie o ekologie, ja rowniez.
Pozdrawiam

A ja wymienialem ostatnio olej bez kanału... podniosłem lekko przód tak zebym tylko mógl sie zmiescić głową pod miską olejową... i dostac sie do filtra... korek spostowy odkrecasz kluczem do kól podstawiasz 5litrowy garnek (niski oczywiscie) i chluuup... ja zuzyty olej juz zuzyłem jak grzeje w warsztacie to mocze w nim pył spod maszyny do ciecia płyt meblowych... i taki nasączony spalam... Adas a Ty mi tutaj nie truj o ekologii... twój kaszlak tez daje sporo szkodliwosci z rury.. i nikt tego nie neguje!

Cytat:
2005-11-18 23:09:11, Czarek_Rej pisze:
Adas a Ty mi tutaj nie truj o ekologii... twój kaszlak tez daje sporo szkodliwosci z rury.. i nikt tego nie neguje!

Co nie zmienia faktu, że zużytego oleju do gleby nie wylewam A żeby wszystkie stare merce czy inne gruchoty smrodziły z rury jak mój maluch to by było juz super (przeglądy przechodze legalnie, bez dawania w łapę, spaliny w normie).

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2005-11-18 20:19:39, Rysiek2 pisze:
Nie baw się w wymianę sam.

WOW

Cytat:
Pokaż mi GDZIE w tekście do którego się odniosłem jest takie pytanie??

Cytuje:

Cytat:
poszukuje najazdu kanalu free

Tematy tez czasami czytaj

Dzieki koledze klubowemu qbaj`owi znalazlem na ul Markowskiej 2 najazdy.
Jak na 6 latek podwozie trzyma sie bardzo niezle, boli tylko widok rdzy, ale da sie z tym powalczyc.
Tak wiec apel szanowni Klubowicze- dbajcie o nasze Espera, niech sie kreca tak dlugo ja np garbusy i tym samym stana sie historia moto...
Ave

haha kasykiem to espero raczej nie bedzie..ale moje np od spodu pomijajac oczywiscie drzwi to samo podwozie raczej nie rdzewieje..

tak czy siak ciesze sie ze pomoglem...trzeba bylo zahaczyc o bialostocka

Cytat:
2005-11-19 23:38:52, Robert-wilk pisze:
dbajcie o nasze Espera, niech sie kreca tak dlugo ja np garbusy i tym samym stana sie historia moto... Ave

Ostatnie klasyczne auta (z wyjątkiem jakichś fikuśnych i drogich) powstały w latach 80-tych ubiegłego wieku.