Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Robert-wilk Daewoo Espero/ Dodge ... Warszawa | 2005-11-18 18:38:19 Musze zyc w stolicy, moja zona nie mysli o przeprowadzce na tereny tak wiec narazie koniec tematu.
chcialem wymienic olej w silniku i poszukuje w Wawie spolecznego kanala. Moze ktos wie gdzie go znajde. |
![]() Robert-wilk Daewoo Espero/ Dodge ... Warszawa | 2005-11-18 20:29:09 hm, ok
jasne 4l oleju mobil 1 w stacjach 150-180 jakies 35 zł za l wymiana gratis plus filtry wlasny koszt a ja kupilem olej na allegro na 110 plus komplet filtow powietrza i oleju filtrona razem 140zl 40 dyszki w kieszonce, przyjemnosc obejrzenia samochodu pod spodem dla mnie a propo wiesz skad sa te tanie oleje...... od punktow wymiany oleju, serwisow wlasnie. DO SAMOCHODU WCHODZI PRZYPUSCMY 3,5L CO PO 8 WYMIANACH DAJE MECHANIKOWI BANKE, a jakiemus frajerowi moze wlac zlewki z baniek!!! a banke oleju sprzedaje na allegro mi stooowka na czysto dla goscia |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-11-18 21:31:10
No dobra, zaoszczędziłeś 40 zł, ale tak sie zastanawiam, jak juz wymienisz olej, co zrobisz ze zużytym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Boże, co za warsztaty są w tej warszawie ![]() ![]() ![]() ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() Robert-wilk Daewoo Espero/ Dodge ... Warszawa | 2005-11-18 21:41:02 Poczatek historii,
kierowca byl uprzejmy zadzwonic Chrystlerem w moje Espero. Przebolalem, PZU wyplacilo w zl za duzo, a ja z milosci do samochodu staram mu sie dolozyc jak najwiecej, wymienilem amorki, lozyska, (sam) teraz czas na olej filtry no moze opony, ew termostat, bo cos za duzo pali. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-11-18 21:51:06
Litościiii....!! ![]() Czy mogę prosić jednego z Szanownych Modów o zamknięcię wątku bo robi się z tego jakiś bezsensowny bełkot A żółtodziobów baardzo prosimy o szczegółową /najlepiej pięciokrotną /analizę tego co się chce na forum wbić....jeśli ma to tak wyglądać jak wyżej to ...dziękujęmy , nie skorzystamy ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-11-18 21:53:58
ALE SIE CZEPIACIE... kolega po prostu pyta o kanal za free. Psinco Was winno interesowac po co, gdzie co i jak co! Zwykle pytanie czeka na zwykla odpowiedz, nie na wymadrzanie sie o olejach, czynach, planach i tym co i jak kolega winien zrobic. |
![]() Robert-wilk Daewoo Espero/ Dodge ... Warszawa | 2005-11-18 21:56:41 Sorry ELITa. Szukalem pomocy. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-11-18 22:01:21
Pokaż mi GDZIE w tekście do którego się odniosłem jest takie pytanie?? ![]()
![]() Chodziło mi o sens rozwinięcia wątku w ten sposób |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-11-18 22:03:48
Sorry ŻÓŁTy. Takie jesteśmy wredne na dziwne pomysły ...ale spokoo .....My wytykamy ale Warszawa mam nadzieję pomoże ![]() Trzymaj się ! ![]() |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-11-18 22:21:21
Ja nie mówie że każdą pierdołę należy naprawiać u mechanika, ale są rzeczy których nie warto robić samemu, bo jest z tym więcej kłopotu niż oszczędności (vide wątek o wymianie gałek), i wymiana oleju też sie do nich zalicza, no bo co zrobić ze zużytym?? Tarcze czy łożysko możesz oddać na złom ew. do śmietnika wyrzucić bo toksyczne raczej nie są (swoją drogą, po co wymieniałeś łożyska? zużyte były? bo jeśli tylko dla swojej satysfakcji to uważaj na piotr_ka ![]() ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() Robert-wilk Daewoo Espero/ Dodge ... Warszawa | 2005-11-18 23:01:44 Dziekuje Qbaj za informacje, bardzo mi pomogles.
Adam wymienilem lozyska poniewaz samochod przejechal 80tys i nalezy sie to jemu jak i mi Lozyska zaczynaja wyc, stawiac wieksze opory przy toczeniu to byl powod ich wymiany. A co do wymiany oleju to moge zaplacic za to wymiane majstrowi 20 Ale ja chce to zrobic, obejrzec swoj samochod od spodu, tyle. Milo ze troszczysz sie o ekologie, ja rowniez. Pozdrawiam |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-11-18 23:09:11 A ja wymienialem ostatnio olej bez kanału... podniosłem lekko przód tak zebym tylko mógl sie zmiescić głową pod miską olejową... i dostac sie do filtra... korek spostowy odkrecasz kluczem do kól ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-11-19 00:40:40
Co nie zmienia faktu, że zużytego oleju do gleby nie wylewam ![]() ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2005-11-19 07:29:02
WOW ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-11-19 08:17:06
Cytuje:
Tematy tez czasami czytaj ![]() |
![]() Robert-wilk Daewoo Espero/ Dodge ... Warszawa | 2005-11-19 23:38:52 Dzieki koledze klubowemu qbaj`owi znalazlem na ul Markowskiej 2 najazdy.
Jak na 6 latek podwozie trzyma sie bardzo niezle, boli tylko widok rdzy, ale da sie z tym powalczyc. Tak wiec apel szanowni Klubowicze- dbajcie o nasze Espera, niech sie kreca tak dlugo ja np garbusy i tym samym stana sie historia moto... Ave |