MotoNews.pl

"czerwone migacze" poszukiwane !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Panowie ,
Sprawa jest... gdzie można jeszcze znaleźć całe czerwone tylne lampy do espero (z czerwonymi kierunkowskazami !) + tylny pas też z czerwonymi kloszami na kierunkowskazy????
Przeleciałem allegro i kilka stronek tunungowych i nic. Może w Waszych okolicach jest to do dostania.

Miłośnik czerwonych kierunkowskazów.

Cytat:
2005-11-18 20:35:50, jachito pisze:

No właśnie....a że ja się tak spytam po jakie licho Ci to potrzebne?
Jeden wątek wystarczy

[ wiadomość edytowana przez: Esperynek dnia 2005-11-18 20:43:50 ]

No wiesz Esperynek... jeden lubi dziewczynki, drugi chlopców ... a ja czerwone kierunkowskazy

Trzeba sobie pomalowac

... a może ktoś na poważnie?

No przeciez pisze na powaznie

Kupujesz sobie w jakims sklepie tuningowym, albo na allegro lakier transparentny w sprayu, potem oklejasz sobie blende, albo same kierunki - to juz lepsze rozwiazanie, i malujesz.

Czerwone kierunki ma Łukasz Gajer. Moim zdaniem oprocz dyskusyjnego wygladu jest to beznadziejne rozwiazanie. No chyba, ze wcale nie uzywasz kierunkow...

dwa razy pod rząd ten sam post?
moja odpowiedź jest TU

Dzięki za info..... jednak zaryzykuje.
PS: Sorki za zdublowanego posta ale to mój pierwszy raz

to nie jest zdublowany post. to dwa razy zalozony recznie temat, sam wiedziales ze go powielisz...

czerwone jak i czarne (vide moje) kierunki uzyskuje sie tylko sprayem, ale spray musi byc specjalny, do kloszow lamp, bo wtedy przepuszcza swiatlo. pytaj o motipa w sklepach motoryzacyjnych do kloszy lamp...

Cytat:
2005-11-18 21:38:06, ŁUKASZ_GAJER pisze:
dwa razy pod rząd ten sam post? ...'

eee tam...czepiasz się Łukasz, a wcale nie masz racji

W jednym poście Żótodzioby Kolega poszukuje czerwonych migaczy , a w kolejnym czerwonych kierunkowskazów...to czego fces łod gościa ???

Pozdrowionka!

z dwoja zlego (czerwone i czarne) chyba lepsze sa jednak czarne..zarowno zgaszone jak i zapalone lepiej wygladaja
mi by sie podobaly biare kierunki ale efekt jest raczej nie do osiagniecia..bo sprajem to uzyskam najwyzej mlecznobialy kolor..a mi chodzi o biale kierunki takie jak we wspolczesnych samochodach

eh nabijam sobie chyba tylko posty bez sensu

I czerwone i czarne a nawet zielone są niezgodne z przepisami. Bedą zgodne jeśli komuś uda się uzyskać światło barwy tzw żółtej samochodowej, co przy czerwonym i czarnym jest raczej niemożliwe. Natomiast "białe" kierunkowskazy również nie istnieją. Bardzo często stosowane jest białe (a raczej mleczne) "szkło" kierunkowskazów, ale same kierunki świecą nadal na żółć samochodową, a to dzięki nakładkom na żarówkę lub specjalną żarówkę barwy żółtej samochodowej.
Ciekawe dla kogo toto ma barwę "żółtą samochodową", dla mnie jest to coś bardziej pomarańczowego. No ale jeśli flachowcy napisali w kodeksie drogowym, że to taki kolor, to i ja jak się nachleję to widzę kolor żółty.

Cytat:
2005-11-19 16:00:04, Adamo8 pisze:
Ciekawe dla kogo toto ma barwę "żółtą samochodową", dla mnie jest to coś bardziej pomarańczowego.

Hehe, bo to facet pisał a faceci jak wiadomo rozróżniają jakieś sześć kolorów.. Biały, czarny, żółty zielony niebieski i czerwony.. Zawsze mam problem żeby sobie barwę zlokalizować w mojej pustej głowie jak jakaś kobieta do nie mówi o kolorze ecri, turkusowym, oliwkowym, czy brzoskwinia..

Cytat:
2005-11-19 16:00:04, Adamo8 pisze:
I czerwone i czarne a nawet zielone są niezgodne z przepisami. Bedą zgodne jeśli komuś uda się uzyskać światło barwy tzw żółtej samochodowej, co przy czerwonym i czarnym jest raczej niemożliwe.

Przy czerwonym jest to niemozliwe natomiast przy czarnym trzeba namalowac sobie ladnych kilka warstw, albo uzyc jakiegos badziewia, zeby miec kiepskie swiatlo.

Ja mam 2 warstwy (jak dobrze pamietam, bo dawno juz malowalem), kierunkowskaz ma kolor czarny, ale swiatlo jest niemal identyczne z niepomalowanym - sprawdzane na zlocie empirycznie

Tyle tylko, ze ja nie malowalem Motipem tylko jakims niemieckim (zdaje sie, ze Piort Kwasny sie firma nazywala ) i w przeciwienstwie do Motipa mam wrazenie, ze moje kierunki sie tak nie porysowaly i sa dalej blyszczace. Caly czas mam w pamieci kompletnie matowe kierunki Gajera po paru latach po pomalowaniu Motipem.

No a wyglada chyba lepiej od serii

[ wiadomość edytowana przez: QLogic dnia 2005-11-19 16:27:10 ]

Cytat:
2005-11-19 16:07:26, Michal-500 pisze:
Hehe, bo to facet pisał a faceci jak wiadomo rozróżniają jakieś sześć kolorów.. Biały, czarny, żółty zielony niebieski i czerwony.. Zawsze mam problem żeby sobie barwę zlokalizować w mojej pustej głowie jak jakaś kobieta do nie mówi o kolorze ecri, turkusowym, oliwkowym, czy brzoskwinia..

Kurde, to biały i czarny to też kolory? To w takim razie ja mam kolorowy telewizor, a kupiłem go w 72 roku.
A z kolorami to chyba masz rację, baba ciągle mi mówi że mamy seledynowe zasłony, a dla mnie w domu to one są zielone a poza domem stają się niebieskie albo jakieś inne (czasem się zastanawiam czy ja mam jakieś zasłony). My po prostu nie zwracamy uwagi na takie duperele.