Wymiana żarówki w światłach mijania??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko jak wymienic zarowke a raczej w jaki sposób odpiąć wtyczke od świateł mijania w astrze classic I bo boje sie żebym czegoś nie urwał a samo ciągnięcie za wtyczke nie daje efektu:/ mozę trzeba jajakosprzekręcić bo nieidze tam żadnego zaczepu ani niczego co trzeba by nacisnąć. jeśli kto wie to prosze o szybką pomoc bo nie lubie jeździć z jednym okiem

Zarówka jest na metalowych zaczepach. Musisz odblokowac zaczep ściskając go w połowie.
Z żarówki wychodzą 3 płaskie blaszki na które nasunięta jest plastikowa nasadka, którą trzeba wyciągnąć ciągnąc mocno delikatnie ruszając na boki.
Bez problemu poradzisz sobie z tym.

to co napisałeś to wiem ale chodzi mi o samą plastikową czarną wtyczke z której wychodzą przewody bo musze jawypiąc żeby dostać sie do żarówki. w instrukcji obsługi pokazano tylko juz wypiętą wtyczke a ja mam właśnie problem z wypięciem bo nie chce wyjśc a nie widze tam zadnych zaczepów które mogły by ją blokować?? mozę trzeba ją jakoś przekręcić albo cośtakiego??prosze o pomoc!!

dokładnie tak jak opisał to kolega GSI, jedynie co mogę podpowiedzieć:

w jasny dzień obejrzeć dokładnie obejrzeć miejsce, dostęp, wiązkę, kostkę, zaczepy. Ćwiczyć
W ciemną noc trudno będzie

pozdr.

juzwymieniłem dla wiadomosci innych wtyczka nie ma żadnych zaczepów ale zwykle jest mocno nabita(tak jak u mnie) starym sposobem nic na siłe wszystko młotkiem sie udało dzieki wszystkim za pomoc