Jak jest z Autami z anglii?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy takie auta da sie normalnie rejestrowac.
Czy to sie w ogole oplaca robic? jakie koszty wiaza sie z przelozeniem kierownicy?

to nie jest takie proste na jakie sie wydaje, przełożenie kolumny, przełożenie calej konsoli zarówno pulpitu jak i konsoli srodkowej przy recznym, zmiana przekladni, z tym sie wiaza przewody do tej przekladni, zespol pedałów oczywiscie kompletny, nie wiadomo w zaleznosci od modelu jak wyglada sprawa najrozniejszych wzmocnien, dalej patrzac klopot moze sprawic elektryka- moze a nawet bym powiedzial sprawi i to na pewno, czyli wiazka glowna i inne,ewentualne przelaczniki sterowania szybami jesli sa w tapicerce drzwiowej a nie w konsoli srodkowej, czasami dochodza lusterka zewn.jesli lewe do prawego sie roznie i wiele innych bajerow, a najwiecej roboty. Z zarejestrowaniem nie ma problemu, tak jak mowie wychodzi wiele nieoczekiwanych "ale" i dodatkowych pierdol do zrobienia. Spotkalem sie w swojej pracy (dzial czesci Forda) kilka razy z takimi przypadkami- klient sprowadzil auto z angli i jak zaczal przerabiac to na koncu takie np Mondeo model 2001 wyszedl go niewiele taniej. No chyba ze ktos ma dojscie do rozbitkow i uzywek ale nie zawsze dane elementy sie nadaja, nie zawsze sa dostepne i osiagalne, a nasze nowe przepisy...hmmmmmmmm POWODZENIA

Ktos zajal sie importem aut z UK... Hmmm - troszke sliska sprawa, bo wiekszosc aut trafiajacych do Polski kupowana jest za niewielkie pieniadze na aukcjach (gdzie trafiaja auta z niepewna przeszloscia), majace zazwyczaj jakies (zazwyczaj powazne) wady.
Nie wiem czy sie orientujecie, ale tutejsze auta posiadaja dosc duze przebiegi (3 letnie auto czesto ma powyzej 100kkm) a tutejsi magicy potrafia "wklepac" 5cio latkowi 50kmil - nie wierzcie w to - Anglicy traktuja auta jako narzedzia - musza sie czyms dostac do pracy, a zazwyczaj nie pracuje sie blizej niz 40 mil od miejsca zamieszkania...
Decyzje zakupu i przerobki Angielskiego auta pozostawiam rozwadze zainteresowanych, ale moim skromnym zdaniem - nie warto...

uuu to widze ze nie warto...szkoda bo mam ciekawy okaz

jak jest dobre dojście,to warto wziąc choćby na czesci-częsci blacharskie,silnik,skrzynia,osprzęt-ktoś wie,czy np alternator jest z tej samej strony co u nas,czy moze po przeciwnej?

a nie niemozna jezdzic takim samochodem ???????????
pamietam jeszcze z 10 lat temu ojciec mial fiata 132 z kiera po prawej stronie i jezdzil tak i niemail problemow pozniej nawet sie kupiec trafil

jest u mnie w mieście zakład który się zajmuje takimi przekładkami i cały czas jest kolejka na tą usługę. Z tego co słyszałem to koszt ok 2500-3000pln, jak potrzeba to mogę się dowiedzieć coś więcej

chętnie odkupię angielskiego opla na części jeśli ktoś się rozmyśli z przeróbką
c.do obgadania
czekam z gotówką na propozycje