524 td CO JEST GRANE???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM ! JESTEM POSIADACZEM 524 TD 90R.
IIII OD DWÓCH DNI NIEMOGĘ WYJECHAC Z GARAŻU BO MOJE AUTO NIE REAGUJE NA PRZYCISNIĘCIE GAZU

Cytat:
2005-11-20 17:45:06, beni24TD pisze:
WITAM ! JESTEM POSIADACZEM 524 TD 90R. IIII OD DWÓCH DNI NIEMOGĘ WYJECHAC Z GARAŻU BO MOJE AUTO NIE REAGUJE NA PRZYCISNIĘCIE GAZU

A odpala? Jest coś takiego jak potencjometr do pedału gazu - może go szlak trafił?

TAK ODPALA I PIERWSZE 10 SEKUND MOGE DODAĆ GAZU I LIPA

prawdopodobnie sterownik

JAKI STEROWNIK????
WYKMINIŁEM JESZCZE ŻE JAK ZCIAGNĘ TAKĄ WTYCZKĘ POD KOLEKTOREM SSACYM TAKA ZIELONA TO PRZYGAZUJE I MOGĘ JEZDZIĆ AAAAALEEE MÓŁ TAKI ŻE SZOK

Cytat:
2005-11-20 17:45:06, beni24TD pisze:
OD DWÓCH DNI NIEMOGĘ WYJECHAC Z GARAŻU BO MOJE AUTO NIE REAGUJE NA PRZYCISNIĘCIE GAZU

Zawsze mozesz kogos prosic o pomoc i wypchnać z garażu.

mówi się że proste rozwiązania są najlepsze
dzięki ale proszę o pomoc tych co bardziej się znają

czy może to być sterownik ?gdzie on jest w pompie ,kompie czy jak?to jest to za co wołaja 2 koła???????

Za przyspieszanie w tym modelu odpowiedzialne są 2 potencjonometry jeden w pompie wtryskowej a drugi przy pedale gazu któryś z nich jest uszkodzony. Na pocieszenie jeden i drugi nowy w sklepie BMW kosztują po 2 tys. zł.

Cytat:
2005-11-20 22:21:45, piotrfire pisze:
Za przyspieszanie w tym modelu odpowiedzialne są 2 potencjonometry jeden w pompie wtryskowej a drugi przy pedale gazu któryś z nich jest uszkodzony. Na pocieszenie jeden i drugi nowy w sklepie BMW kosztują po 2 tys. zł.

Jak w pompie to będzie drogo, ale pewnie pare stówke a jak potencjometr przy pedale to na allegro popytaj a znajdziesz za ok 250zł.

ani to ani to potencjowetry są dobre?!!!!!

Cytat:
2005-11-21 20:57:57, beni24TD pisze:
ani to ani to potencjowetry są dobre?!!!!!

a skąd wiesz?

stad że wprzypadku odłączenia czujnika temp. gaz działa tylko co do jazdy to jest zmulona?????????????????!!!!!!!!!!!!