Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kieleczek LOB MEMBER A i C Warszawa/Grodzisk Mazowiecki | 2005-11-20 23:25:04 Ostatnimi czasy w mojej Omesi A przedni prawy kielich amortyzatora zaczął zdradzać objawy jakby zamierzał, wraz z amortyzatorem, oddzielic sie od reszty. Pęka przy łaczeniu z błotnikiem.
Przeszukałem archiwum ale nic w temacie nie znalazłem, a wiem że to dośc typowa sprawa, wiec pytam czy to w ogóle opłaci się robić. Spawanie to chyba raczej na krótka metę załatwi, żeby to porządnie zrobic to, moim zdaniem, trzeba by cały element, niemal ćwiartke wspawać. Robić coś czy maskować i puścic ją w kolejne rece. Na wiosne i tak zamierzam A na B wymienić. pozdrawiam |
![]() Cegiel Wrocław | 2005-11-20 23:33:15
nie ładnie nie ładnie ![]() |
![]() johnybig DEADSOUL Omega B MV6 Poznań | 2005-11-21 08:04:26 raczej to normalne w A, miałęm tak na obydwu kielichach, wszyscy znajomi z A też, na początku spanikowałęm i założyłęm rozpórke ale chyba nie trzeba było byle już totalnie nie szaleć z przeciążeniami bocznymi bo niepotrzebnie może się powiększać, jak się boisz to zaspawaj i po problemie |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-11-21 08:21:09 Kumplowi tak zardzewiało,że oddzieliło się od reszty i posżło 1 cm do góry,ale wystarczyło podnieść samochód,wyczyścić i dobrze pospawać.Mój blacharz też się postarał i jest pięknie ładnie. |
![]() Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-11-21 09:50:44 Mi też sie rozłazi.. to standard.. nie słyszałem jeszcze zeby sie komuś to rozleciało ale! Przypadki chodzą po ludziach..
Soltys ma niemal przerwe na 1cm.. jezdzi i nie ma zamiaru tego robic.. mozna i tak ![]() |
![]() kieleczek LOB MEMBER A i C Warszawa/Grodzisk Mazowiecki | 2005-11-21 20:40:54 Jeśli nikomu jeszcze nie wyrwało do końca to troche mi lepiej.
A z tego ze w A to norma to zdaje sobie sprawę, większość które widziałem miało juz dziury na łaczeniu kileich - błotnik.
Tak po prostu? Przeciez tam dostęp to jest cieniutki. Miałem wrażenie że żeby to dobrze zrobić trzeba by zdjąć zderzak, nadkole i błotnik. A właśnie nie ma ktoś godnego polecenia blacharza, okolice Warszawa i Zachód, kierunek Pruszków i dalej. A i jeszcze ile was doprowadzenie tego do porządku wyszło? Może jednak też dla spokojności coś z tym zrobie. |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-11-21 20:46:07 No bo trzeba zdjąc zderzak,lampe,atrape i błotnik,nadkole.
Paredziesiąt minut i wszystko zdemontowane.Tu nie potrzeba super speca,tylko kogoś kto umie dobrze posługiwać sie migomatem i można to sprayem umalowac jeśli ktoś ma wprawe. Ja tam nie widze w tym żadnego problemu. |