Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
filu75 ASTRA C16NZ okolice Szczecina | 2005-11-21 13:02:43 92r
Auto potrafi sporadycznie w czasie jazdy lub przy odpalaniu całkowicie przerwać podawanie paliwa (nie leje wtryskiwacz). Wymieniony regulator ciśnienia, wtryskiwacz,filtr paliwa. Odpada raczej sprawa "masy" , złączki przeczyszczone. Wydajność pompy raczej w porządku bo przez 30 sekund podała 1L paliwa. Nie wiem tylko czy ciśnienie paliwa 0,8 bar/80 kPa jest do przyjęcia ? Wspomnę tylko że auto podczas jazdy ,na pograniczu biegów ,potrafi skakać i zdecydowanie jest mułowate. Pozdrawiam |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2005-11-22 15:55:54 podlacze sie pod temat o pompie paliwa - moze ktos tu w koncu zajrzy ![]() czy pompa paliwa w c18nz (92r) dziala caly czas po wlaczeniu kluczyka ??? czy tez zaczyna dopiero dzialac jak przekrecamy kluczyk wlaczajac rozrusznik i potem w czasie kiedy silnik pracuje ??? kiedys w kadziu (c14nz) po przekreceniu kluczyka slychac bylo jak pompa podaja paliwo... w astrze nic takiego nie slychac gdzie jest kable odpowiedzialny za to ??? chcialbym zewrzec go na krotko aby podpompowac troszke paliwo - bede mial pewnosc ze klopoty z rozruchem wiaza sie z uszkodzoan (nie do konca) pompa... podaje chyba za slabo paliwo - jak podjade na bynie i zgasze to odpalanie zazwyczaj idzie bez problemu - jak postoi to jest problemik.... |
![]() MAJA_kula Pełnoprawny Klubowicz OPEL ASCONA C GSI 16V Szczecinek/Gdynia | 2005-11-22 17:09:08 Tego czy odpala sie przy przekreceniu kluczyka nie jestem pewien bo co kraj to obyczaj i moze byc tak i tak.Jesi chcesz tylko wykluczyc pompe to podlancz ja na pstryczek bezposrednio z aku i bedzie wiedzial. Pompa jest przy kole chyba ![]() ![]() |
miniu Forumowicz opel omega Poznań | 2005-11-22 20:46:13 pompa powinna być pod siedzeniem dokładnie tylną kanapą roałóż siedzenia to zobaczysz i tak jak kolega mówi podłacz na pstryczek tam wychodzą 2 przewody , a tak wogóle to zdaje mi sie ze w c18nz jest tak jak w c14nz bo to i to jednopunkty są a moż nie słyszysz jak pompa ciągnie , a co do tego że jak postoi to problemik to nie trzyma ciśnienia i zupa spływa |
![]() Slawek BMW E36 Szczecin | 2005-11-23 12:09:13 Cisnienie paliwa powinno byc przynajmniej 2,5 bara. W moim poprzednim autku (Kadett E16NZ) jak padla pompa to bylo 1,5 i auto ledwie jechalo. |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2005-11-23 14:52:23 dziekuje wszystkim bardzo za informacje...
wiem gdzie jest pompa i jak ida do niej przewody ![]() maja_kula - pompa z pewnosci nie jest za kolem - to wiem ![]() chodzilo mi przede wszystkim o sposobj jej wlaczania... wczoraj posluchalem uwaznie i po wylaczeniu kluczyka (przy szybkim rozruchu...) slychac jeszcze przez sekunde dzialajaca pompe - tak wiec elektrycznie jest OK - najpewniej cisnienie jest gowniane i trzeba tych kilku sekund aby napompowala paliwko na tyle aby wtrysk zaczal dobrze dzialac... czeka mnie wiec wymiana pompy - ale najpierw pomiary cisnienia.. jeszcze raz dziekue za pomoc |
![]() zvierzak Forumowicz (C16SE) & SV650 Świdnik | 2005-11-23 16:55:31 Zanim kupisz nową to proponuję przeczyścić starą.
Nawet sam neiwiedziałem ile syfu potrafi taka pompa złapać. |
filu75 ASTRA C16NZ okolice Szczecina | 2005-11-23 21:16:58 Panowie poratujcie , już sam nie wiem jakie powinno być to ciśnienie.
Na innym forum piszą że 0,8 bar jest bardzo dobrze , tutaj kolega pisze że powinno być 2,5 bar . Proszę o pomoc. |
filu75 ASTRA C16NZ okolice Szczecina | 2005-11-27 01:24:16 Już wiem . Ciśnienie powinno być 1 bar / 100 kPa |