Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2005-11-23 12:33:36 Mfrydel !
Ty może nie rób sam rozrządu. Poszukaj jakiegoś fachowca. |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-11-23 15:37:45 Juz samym pytaniem o ilosc paskow w tym silniku wykazales sie swoimi zdolnosciami w tej dziedzinie. Nie tykaj sie rozrzadu bo jeszcze cos spie...olisz i pozniej bedziesz plakal ![]() ![]() |
![]() Qbaa TOYOTA DRIVER BMW 520i Warszawa | 2005-11-23 16:44:41 rzeczywiscie wymiana rozrzadu w tym silniku wymaga nieco gimnastyki. ja w swojej camry 2CT zalozylem pasek rozrzadu BOSCH, rolke napinacza jakas z oferty Inter Carsu. Wazna uwaga - przy zmianie rozrzadu KONIECZNIE wymien pompe wody - ja nie wymienilem i pewnego pieknego dnia okazalo sie ze pompa wypuscila przez noc cale chlodziwo i drugi raz ta sama robota;/ jesli chodzi o pasek wspomagania ma on napinacz ktory w ASO kosztuje cos kolo 600 PLN ![]() |
![]() Qbaa TOYOTA DRIVER BMW 520i Warszawa | 2005-11-23 16:46:45 rzeczywiscie wymiana rozrzadu w tym silniku wymaga nieco gimnastyki. ja w swojej camry 2CT zalozylem pasek rozrzadu BOSCH, rolke napinacza jakas z oferty Inter Carsu. Wazna uwaga - przy zmianie rozrzadu KONIECZNIE wymien pompe wody - ja nie wymienilem i pewnego pieknego dnia okazalo sie ze pompa wypuscila przez noc cale chlodziwo i drugi raz ta sama robota;/ jesli chodzi o pasek wspomagania ma on napinacz ktory w ASO kosztuje cos kolo 600 PLN ![]() |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-11-23 23:55:01 A jaką książke serwisową masz? ![]() Z tego co sie orientuje to pasek rozrządu ma 2 rolki, wspomagania jedną, a alternator nic. Jakbys miał sam robić to pamiętaj o jednym - silnik jest kolizyjny... Pozdrawiam |
mfrydel Toyota Carina E 2.0TD Opole | 2005-11-24 12:33:58 Mam już wszystkie elementy oprócz rolki dla paska wspomagania.
Żaden sklep we Wrocku i Opolu go nie ma! ![]() Trzeba wymieniać? ![]() |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-11-24 16:30:06 A zdradzisz ile kosztował Cię rozrząd (pasek, rolka, napinacz...) i jakiej firmy kupiłeś?
Rolki paska wspomagania wymieniać nie trzeba. Dostęp dobry więc jak coś to sobie potem wymienisz. Rolka do kupienia tylko w ASO - przeczytaj co pisze Qbaa kilka postów wyżej. Pozdrawiam |
mfrydel Toyota Carina E 2.0TD Opole | 2005-12-03 13:55:19 Witam,
Za pasek rozrządu, wspomagania i alternatora, 2 rolki i pompę wody dałem 411 pln. Wszystkie części kupiłem w AUTOKAM we Wrocławiu na Krasińskiego 32. Wszystkie części były produkcji japońskiej lub JC. Mieli wszystko na miejscu - nie trzeba czekać. Polecam! |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-12-03 16:30:52 Dziękuję ![]() |