Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Sebaj1976 Poznań | 2005-11-22 13:41:03 Jak nic walnela Ci uszczelka pod głowicą i to w takim miekscu, że olej przedostaje się do komory spalania i stąd ten dym |
pk83 astra Racibórz | 2005-11-22 22:08:23 co do tej uszczelki to by ubywałby mi olej a oleju nie bierze, co jeszcze odczułem to stara mocy. |
toti Ford/Hyundai Szczuczyn | 2005-12-02 09:39:24 sprawdz elektrozawór sterujacy powietrzem.podobny problem miałem w fordzie 1.8td . |
CzapCzap | 2005-12-02 21:45:22 To musza byc wtryski, pewnie Ci leja |
Paull Opel Astra II Sopot | 2005-12-26 00:53:38 Filtr powietrza polecam sprawdzić i czy nie masz czystą komorę w filtrze powietrza. Powodzenia |
marcinorally hyundai Scoupe gdynia | 2006-01-08 22:39:05 Słuchaj Uszczelka to najwieksze koszta naprawy zalecał bym oddac wtryski do sprawdzenie jezeli wtryski leja to je zregenerować i sprawdzić ustawienie pompy wtryskow jezeli to nie pomoze to wyciagnąc pompe i oddac do sprawdzenia moze jakaś sekcja padła jezeli nie bedzie zadnych zmian po tej operacji dopiero zacząc grzebac dalej. POzdrawiam |
kris1 Jasienica | 2006-01-31 10:44:48 Wszyscy mają racje, lecz ja spotkałem się z tym problemem w Volvo TD. Przyczyną był pęknięty przewód elastyczny między TURBO a INTERCOLEREM - za mało powietrza a zbyt wiele paliwa.
Objawy (dymienie na czarno,większy apetyt na paliwo i nieco mniejsza moc) |
Radek_Pudzian Opel Astra II Olsztyn | 2007-04-16 16:07:18 Witam!
Jestem od kilku dni użytkownikiem Astry II 1.7 TD z 98r. i mam pytanie ile potrzebuje olej przy wymianie wraz z filtrem i kiedy wymienić rozrząd? Ps. mam 140 tyś. przebiegu... Pozdrawiam ![]() |
![]() accent1 Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-04-17 20:47:55 Jeżeli ci tylko dymi to dlatego ze - albo jako ze jest zimny potrzebuje wiecej paliwa i wiecej tej ropy bierze i ci kopci.
Jezeli by ci spalal olej to by dymił na niebiesko. Mozna mowic ze to uszczelka pod głowicą - ale to ciezko stwierdzić Mozna tez mowić ze to uszczelniacze zaworowe - i olej ci sie wlewa do cylindra i stąd dym. mozna kombinować sprawdzać ale i tak się nie sprawdzi. Wg. mnie uszczelka odpada - co najwyzej sprawdz czy ci plynu nie ubywa lub oleju nie przybywa. Ja na twoim miejscu kupił bym magnetyzera ![]() Defakto kto wierzy w działanie to jedno ale sprawdzona naukowa prawda ze spaliny są czystrze i to moze w tym pomóc. Ale niby magnetyzery dobre tylko te w plastikowej obudowie i z jakąs blaszka. Wiec tandety tez nie warto kupować. A z resztą jak jeździ i nic mu nie jest to sobie daruj - mi też kopci na czarno po urochomieniu ( a mam benzyne). Po prostu za bogata mieszanka i tyle. Jak jeździ i wszystko ok to nie szukaj dziury w całym ![]() |