| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() dyzio Escorcik ;] Kraków | 2005-11-21 21:32:44 Niestety zaczyna się zima, mój bolid potrzebuje porządnego remontu a ja nie mam warunków (czytaj - nie mam garażu) żeby wziąść się za to samemu, dlatego z ciężkim bólem serca szukam warsztatu ew. osoby w Krakowie (w sumie może być też w okolicy) która wykona remont mojego malucha połączonego z lekkim tuningiem. Bardzo proszę o namiary kogoś kto mógłby się tym zająć, przy okazji bardzo mile widziane przybliżone koszty roboty...
Chodzi konkretnie o remont silnika i skrzyni. W silniku do zrobienia pierscienie, popychacze zawory. Do przeróbki głowica (planowanie jakieś 3 może 4 mm) + wepchanie wałka 355 od Świątka, stoczenie koła, przy okazji rozbebeszenia silnika - wymiana łańcuszka rozrządu i wszystkich uszczelnień chociaż napewno znajdzie się jeszcze coś do zrobienia - chce mieć w nim wszystko idealnie. Z alternatorem sam dam rade - wykręce pod blokiem i zrobie w domu W skrzyni wymiana choinki, zabieraki i poduszki. Do tego do wymiany chyba beda kwalifikowac sie półosie i przy okazji mieszek.
Dalej - układ hamulcowy - wymiana wszystkich przewodów i najprawdopodobniej pompka (z resztą dam rade pod blokiem
Zawieszenie - regeneracja zwrotnic, nowe amortyzatory (przód, z tyłu łącznie ze sprężynami - przy okazji może jakieś małe utwardzonko i obniżonko I do tego coś z prawym wachaczem - stuka mi niemiłosiernie... :/
Instalacja elektryczna - położona od nowa bo to co zostawił poprzedni właściciel woła o pomste do nieba... dramat. Jak widać sporo tego, ostatnio trochę go zaniedbałem i chcę go przywrócić do dawnej świetności przy okazji nawet tą świetność poprawić... co tam dużo mówić - czekam na namiary i przybliżone koszty roboty... z góry dziękuję ![]() |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2005-11-21 22:07:01 polecam Parnela
cacy wszystko robi ale bedziesz sie musial z nim dogadac na zimowa stawke - po sezonie niechetnie robi w zimnym garazu
obecnie jest niedysponowany |
Parnel F&F Sympatyk 126 p /CC KRAKOW | 2005-11-22 00:00:52 dyzio..... info na gg mozemy sie jakos zgadac !!!!!
P.S. dzieki Nazik ![]() |