Bzykanie:), świstanie z nawiewu przy skręcie w lewo:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzień Dobry Państwu

jest taka sprawa. Od jakiegos czasu zauwazylem/usłyszalem w moim "monstrum" ze cos bzyka w nawiewie (obojetnie w sumie jaki bieg wentylatora). Ma to miejsce przy skrecie w lewo (autem calym, ze w sensie ze kierownicą kręcąc) (przynajmniej wtedy głośniej słychać to bzykanko )

co ma piernik...yyyy tzn kierownica do wiatraka?

czy ktos mial taki przypadek w swoim autku?

Za bzykanko w samochodzie to policja ściga....
A tak na poważnie, to może dostało się ci coś przez kratki nawiewu pod wiatrak - na przykład u mnie na jesień co chwile musiałem wyciągać z nawiewu jakieś uschnięte liście.

nio dokladnie liscie bzykaja hehe zamiast wlasciciela

A u mnie dla odmiany przy prędkości około 100km/h pojawia się taki niskotonowy gwizd (i nie jest to turbinka ). Nie pomaga zamykanie nawiewu, gdzieś tam powietrze świszczy przy kierownicy.

u mnie tez coś bzyka ale przy skręconej na maxa kierownicy w prawo

pozdrawiam.

Cytat:
2005-11-22 15:43:34, kubik pisze:
A u mnie dla odmiany przy prędkości około 100km/h pojawia się taki niskotonowy gwizd (i nie jest to turbinka ). Nie pomaga zamykanie nawiewu, gdzieś tam powietrze świszczy przy kierownicy.

hmm...niskotonowy gwizd?
a to ciekawe:> jak niskotonowe to buczenie, a jak gwizd to wysokotonowe

a co do lisciów to hmm jak to lisc to w chol....e wytrzymaly zawodnik bo to sie dzieje juz jakis czas

Mam to samo Strasznie wkurzające!!!
Niestety o ile się nie mylę jest to łożysko, na którym jest zamocowany wentylator nawiewu - kapka oliwy na to łożysko na jakiś czas pomaga...

Cytat:
2005-11-22 21:09:39, BUGZ pisze:
hmm...niskotonowy gwizd? a to ciekawe:> jak niskotonowe to buczenie, a jak gwizd to wysokotonowe

Ujmę to tak: wiuuuuuuuuuuuuuuuuuuwiuuuuuuuuuuuuuwiuuuuuuuuu

Zastanawiam się teraz czy to nie jest łożysko w kole

Cytat:
2005-11-22 21:44:48, kubik pisze:
Ujmę to tak: wiuuuuuuuuuuuuuuuuuuwiuuuuuuuuuuuuuwiuuuuuuuuu Zastanawiam się teraz czy to nie jest łożysko w kole

deszcze nieeeespokojne

Sorki ale po przeczytaniu tytułu wątku musiałem to napisać
Bzyka ci po świstaniu... czy tez śwista po bzykaniu
Bo ja np. jestem zrelaksowany na maxa i mam tylko szum