Ile łada samara 1300 spali na 100km

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ile lada samara pali na 100km

To zależy od stylu i warunków jazdy .
U mnie (skrzynia 4), kształtuje się to następująco:
trasa (prędkość 100 - 110km/h): 6,5 l/100km
miasto: 8 l/100km
Spalanie nigdy nie przekroczyło 9l/100km, jeżdżę umiarkowanie ostro (tak twierdzą znajomi) .
Krajnik

ja mam samarkę 1.3 skrzynia5 i spalanie kształtuje się średnio na poziomie 6,5 -8 litrów.

trasa: 6,5 -7,5 w zależności od prędkości i obciążenia
miasto: 7-8 litrów

max co udało mi się spalić to koło 10l wliczjąc próby na zlocie i gnanie z prędkością 160km/h.

zaznaczam, że jeżdże na benzynce, a mój silnik ma ponad 240 tys. przebiegu

Moja Samara spala po trasie poniżej 7 literków (skrzynia piątka). W mieście nie sprawdzam ponieważ mam ciężką nogę i bioję sie o stan serca w razie gdybym wyliczył ile mi spala PZDR

Mimo, ze moja Samarka ma silnik 1,5 to na trasie przy spokojnej jezdzie wykazala sie spalaniem 6,18 Z wdziecznosci nastepnego dnia zkupilem jej nowe dywaniki

Moje najniższe spalanie to średnio chyba 6,5 l , autostRADACH W nIEMCZECH. Ale ostatnie moje pomiary to trasa na WĘGRY w tamtym roku: 7.1 przez tatry i Słowację. W sumie nieźle. Ale ostanio nawet nie próbuje "badać" ile pali. W sumie tak jak juz napisał kol. Krajnik: zależy od stylu jazdy i to głównie chodzi o miasto. Na szczeście samara ma ręczne ssanie i szybko sie rozgrzewa(jesłi masz sprawny termostat). Jesłi ssanie nie jest wyciągnięte zbyt długo( ja wyłaczam już w momencie równomiernej pracy silnika - wskazówka na 1/3 skali temperatury). I mysle,że przy spokojnej jeździe po mieście też nie bedzie źle)
Pawel

moze was troche zdziwie ale moja lajdaczka pali po miescie ok 16L LPG troche mnie to zaszokowalo nawet niechce sprawdzac ile jest na benzynie ale jak chcialem jej troche przykrecic zaworek od gazu to sie zrobil straszny mulek i nawet poldoloty mnie braly wiec znow jej odkrecilem zaworek i jest bajecznie . a biorac pod uwage cene gazu to i tak wychodzi ok 22 zl/100km . tylko moze ktos mi powie czym jest to spowodowane cisnienie ok na kazdym ok 10,5 atm nie dolewam oleju itp . moze opory toczenia

Również jeżdzę Samarką 1,3 z 5-o biegową skrzynią biegów na bęzynie.W trasie z W-wy do Gdańska przy naprawdę pełnym obciężeniu pod wiatr,spaliła mi 6.5 L/100 km.Natomiast w drodze powrotnej przy umiarkowanej prędkości 100-110 km/h (dziecko npokładzie) spaliła mi 6,4.Raz zdażylo mi się zamknąć spalanie w 5,4 L/100 km-trasa,spokojna jazda,90-100 km/h.W mieście średnio w granicach 8 litrów.Zależy rownież w dużej mierze od jakości benzyny.

moja samarka 1.5 jak wyżej: miasto 8, trasa kokoło 6

A moja 1500 spala jak nic po mieście 13 litrów i nie chce mniej No cóż taki już mój los łajdaczny.

Mojej ostatnio jakby spadł apetyt, ale nie była to kwestia regulacji gaxnika czy zapłonu, a odblokowania tylnego kólka
Auto dosłownie nie chciało ruszyc z miejsca. teraz jest dużo lepiej i widze to po przebiegu na 10 litrach benzyny. mam jeszcze podejrzenia,ze przedni lewy zacisk troszeczke jest przyblokowany więc niedóugo muszę go "rozruszać"
Paweł

1300, skrzynia 4, spalanie 6,3 l/100 km na trasie. Po miescie nie mierzylem.

Wczoraj zatankowałem do pełna i obliczyłem zużycie waszki w mieście przy sportowej jeździe.Wyszło mi 8,2 L/100 km.Myślę,że jest rewelacyjnie
Nie ma jak Ładzioszki.....

Moze i nie mam Samary, ale też sie chce pochwalic))

Łada 2107, 1.3 - miasto - 7,5 L / 100km

Chyba niezle co?

Poprzednio mialem 7l/100km, ale troche przesadzalem z przyspieszaniem)) Prawy pas byl moj ))

moja ładoga pali wmieście 8 litrów agazu 9,5 samara 1300

moja na trasie załadwoana w pięć osób i bagaże nie przekroczy 8,5 l gazu przy prędkościach 110-130... a jak jeżdże spokojnie to schodzi poniżej 8l LPG/100km... w wakacje przejechałem całą polske 2500km i średnie spalanie LPG wyszło 7,74l/100km
...a jeżdże dosyć zdecydowanie...
...jak jechałem do Warszawy i miałem kompletnie zużyte uszczelniacze popychaczy zaworów to więcej wydałem na olej niż na gaz!!!

witam tak przy okazji dlaczego moja samarka pali średnio ok10 litr. LPG na 100 km.-czyżby fakt że średnia prędkość moja wynosi pk 80-90 km/h ?. na benzynce i spokojnej jazdzie ok 7,4 litr.na 100km.w miescie na trasie Wrocław Gliwice i Gliwice Wrocław śrrednia 6,2 śred. predkość ok 130/h a maksymalna ok.175/h do sprawdzenia bez dopalaczy. Jedyny problem to brak fachowca do gazu

No tak Panoni , ale z Gliwic do Wrocławia to praktycznie (poza kilkunastoma kilOmetrami) Autostrada i to płaska, nie licząc dłuugasnego podjazdu pod Górą Św AnnyALe bez tego miejsca - jest nudna
Samara na trasie przy równimiernej jeżdzie w okolicach 130-150 potrafi spalić te 7 litrów.oczywście przy pięciobiegowej skrzyni
paweł