Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MUSEL fiat 126/Astra rzeszów | 2005-11-23 18:42:56 witam ,panowie czeka mnie ubezpieczenie malca i tu problem gdzie ,w PZU wycofalem w sobote ,a jutro ide po nowe tablice ubezpieczeni mi sie skonczylo dzis i mam banie czy musze isc juz jutro ubezpieczyc czy moge sobie odpuscic pare dni ( samochodem niejezdze ) tak zeby kary niebylo
pozdrawiam |
![]() MUSEL fiat 126/Astra rzeszów | 2005-11-23 19:47:02 bartong moj kumpel mial tak samo ,ja umowe podpisalem 15 poszedlem 16 do wydzialu komunikacji i dostalem termin dopiero na 24 a dzis mi sie OC konczy jutro postaram sie ppujsc odrazu do samopomocy wlasnie bylem tam i wsumie najtaniej wyszlo |
![]() Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-11-23 20:35:07 Ty sie nim nie przejmuj Pat tylko kupuj i tego samego dnia zawrzyj polise. Twoje auto bedize mialo OC od momento w którym bedzie Twoje i wiecej masz miec w d. To tamten koles bedzie miec problemy za niezaplacone OC przez miesiac |
![]() Pat_kdb F&F MEMBER Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2005-11-24 10:09:28 aha czyli mnie zalegle OC nieprzejdzie od niego? bo chce wziac tego ela bo na nowych zimowkach stoi ![]() |
![]() Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-11-24 11:19:41 Toż mowie ![]() ![]() |
![]() Pat_kdb F&F MEMBER Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2005-11-24 14:19:00 sęk w tym ze on tez sie chce pozbyc. chyba wezme to autko na papiery takiegopijaka.....bedzie najbezpieczniej. |
![]() MUSEL fiat 126/Astra rzeszów | 2005-11-24 20:47:17 no i panowie dupa ,straszny problem
bylem dzis przerejestrowac a pani do mnie "jeszcze prosze pismo ze pojazd niejest obciazony podatkiem spadkowym " ( malucha kupilem od bliskich znajomych bo ojcu ,ktory zmarl i w sadzie przeprowadzali na siebie ) ja wybebeszylem oczeta i nieiwem co robic ,poprzedni wlasciciele niedostali takiego pisma , na pismo z sadu trzeba czekac miesiąc ,a ja niemam ubezpieczoen fury ,zerwana polisa a ja niemam jak ubezpieczyc spowrotem bo wlasciciel niezyje qwa co robic ??????????????????????????????? |
![]() bartong44 F&F Sympatyk KABRJO Aaaaa | 2005-11-24 20:59:38 kurwa w tym kraju to sobie mozna tylko palnac w leb ![]() ![]() |
![]() MUSEL fiat 126/Astra rzeszów | 2005-11-24 21:09:56 Bartong prawda ,normalnie mnie szlak trafia ,narazie bedzie stal bez OC |
![]() barakuda F&F Sympatyk Fiat 132/Fiat125 lubartów | 2005-11-24 21:26:24 ja na Twoim miejscu bym nie zwlekał z OC nawet przy takiej sytuacji, idź do jakiegoś ubezpieczyciela i powiedz jaka sytuacja mysle żę bez problemu ubezpieczą Ci go na Ciebie nawet jak nie jest przerejstrowany tylko weź umowe kupna-sprzedaży, może nawet w takim wypadku będziesz mógł wykupić na krótszy okres np. na 30 dni do czasu wyjaśnienia sprawy, ale jak pójdziesz do nich dopiero po przerejstrowaniu i to będzie np. po 2 tygodniach to szykuj się na niemiłą niespodziankę w postaci ładnej kary ewentualnie licz na szczęście że trafisz na człowieka w tym okienku ale to zdaża się coraz rzadziej ![]() |
![]() MUSEL fiat 126/Astra rzeszów | 2005-11-24 21:49:44 no wlasnie sam mam banie co robic ,bo jedni mowia ze pojazd moze stac bez OC a inni ze nie , jutro ojciec wraca to przemyslimy wszytsko i bedzimy dzialac
Po prostu KOchana Polska czytam to i nic juz nieiwem [ wiadomość edytowana przez: MUSEL dnia 2005-11-24 21:52:01 ] |
![]() MUSEL fiat 126/Astra rzeszów | 2005-11-24 22:02:04 Barakuda a do dwoch tygodni niema kary ??????????????? |
![]() Pat_kdb F&F MEMBER Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2005-11-25 08:21:47 jak bedzie chcial dac kare to zbeirasz papiery i wychdzic. w czym problem. jak jakis koles w okienku moze ci dac kare? o zym wy pitolicie. ja nieplacilem pol roku oc - przyszlem z kwitkiem do okienka - zaplacilem i ch... anmi zlotóweczki wiecej. |
![]() mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2005-11-25 12:35:30 przerabiałem te tematy kilka razy i nie rozumiem problemu. Bierz w łape umowe kupna sprzedazy idz do agenta on na podstawie umowy wypisze Ci polise na Twoje dane i na stare numery rej. Potem przerejestrujesz dostaniesz nowe numery pojdziesz do agenta zrobi anex i tyle.
Zawsze tak sie praktycznie robi jesli skonczy sie OC przed przerejestrowaniem. Wydziały Komunikacji nie przerejestruja auta jesli nie okazesz im waznego OC. mam nadzieje ze dobrze zrozumialem problem i pomoglem. |
![]() MUSEL fiat 126/Astra rzeszów | 2005-11-25 16:41:41 Mill dokladnie zrozumiales,ja jutro jade do ubezpieczyciela ,bo dzis po calym dniu w robocie poprostu niemam sily ![]() Pat tylko ,ze u mnie jest calkowicie rozwiazane OC , a ty tylko wyrownywales skladnke ,tez tak nieraz robilem |
![]() HNT F&F Sympatyk był 126R-5 2x BMWe30 ... Mikołów | 2005-11-25 17:13:35 A nie bedzie tak ze to Ty bedziesz musiał wyrównac stawke za poprzedniego własciciela? ![]() no bo wg. przepisu auto kiedy jest raz ubezpieczone to traci je tylko w momencie wyrejestrowania jak na złom idzie?? a teraz niedawno przepisy znow sie zmieniły- ubezpieczenie przechodzi na Ciebie, jego brak chyba tez w przypadku kiedy kupujesz go z zaległym ubezpieczeniem?? daj znac jak cos załatwisz!! ![]() |