MotoNews.pl
7 Ubezpiecznia (124664/0)

Ubezpiecznia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam ,panowie czeka mnie ubezpieczenie malca i tu problem gdzie ,w PZU wycofalem w sobote ,a jutro ide po nowe tablice ubezpieczeni mi sie skonczylo dzis i mam banie czy musze isc juz jutro ubezpieczyc czy moge sobie odpuscic pare dni ( samochodem niejezdze ) tak zeby kary niebylo
pozdrawiam

jezeli masz ponizej 25 lat strzez sie warty jak ognia
wiem ze chyba w samopomocy jest najtaniej z tego co sie dowiadywalem gdy chcialem mojego ubezpieczyc
A druga sprawa to nie zwlekaj z ubezpieczeniem auta gdy nie ma go wcale gdyz z nam jeden taki przypadek ze gosciu nie jezdzil swoim malcem nie mial w ogole OC i pewnej nocy jakies lebki ukradli mu tego malca by sobie pojezdzic. Rano okazalo sie ze rozwalili tym malaczem dwa auta na osiedlu obok a oni sami uciekli. wlasciciel mial przejebane za brak OC

[ wiadomość edytowana przez: bartong44 dnia 2005-11-23 18:47:55 ]

Teoretycznie to kara juz Ci sie nalezy, bo nie moze byc nawet 1 dnia przerwy w OC. Zawrzyj jak najszybciej nowa umowe, koniecznie ze wstecznym terminem, tzn. zeby polisa zaczynala sie nastepnego dnia po wygasnieciu starej.

bartong moj kumpel mial tak samo ,ja umowe podpisalem 15 poszedlem 16 do wydzialu komunikacji i dostalem termin dopiero na 24 a dzis mi sie OC konczy jutro postaram sie ppujsc odrazu do samopomocy wlasnie bylem tam i wsumie najtaniej wyszlo

a jak wygalda sprawa z autem ktroe niema miesiac OC? mam na oku kolejnego Ela full wypasa ale gosciu niema oc....a niebardzo chce podpisywac umowe wstecz bo bede ja mial przejeb za ten miesiac.....co jak podpiszemy umowe z dnim bierzacym>> oczywsiscie nierejestruje tylko po paru dniach trafiaja balszki na zlom....opalcam tylko skarbowy...mozna tak?

Ty sie nim nie przejmuj Pat tylko kupuj i tego samego dnia zawrzyj polise. Twoje auto bedize mialo OC od momento w którym bedzie Twoje i wiecej masz miec w d. To tamten koles bedzie miec problemy za niezaplacone OC przez miesiac

aha czyli mnie zalegle OC nieprzejdzie od niego? bo chce wziac tego ela bo na nowych zimowkach stoi

Toż mowie Nie mozesz odpowiadac za to ze koles lamie prawo. To tak ajkby cie zamkneli na 3 lata za to ze twoj sasiad albo i lepiej ktos w twoim miescie okradl jubilera

Cytat:
2005-11-23 20:32:41, Pat_kdb pisze:
a jak wygalda sprawa z autem ktroe niema miesiac OC? mam na oku kolejnego Ela full wypasa ale gosciu niema oc....a niebardzo chce podpisywac umowe wstecz bo bede ja mial przejeb za ten miesiac.....co jak podpiszemy umowe z dnim bierzacym>> oczywsiscie nierejestruje tylko po paru dniach trafiaja balszki na zlom....opalcam tylko skarbowy...mozna tak?

Nie bedziesz mial problemow z powodu nieoplacenia OC przez poprzedniego wlasciciela, ale musisz wykupic polise na siebie w dniu zakupu pojazdu. Jesli go za pare dni zezlomujesz to mozesz isc do ubezpieczyciela odzyskac reszte kasy z polisy, ale nawet jednego dnia nie mozesz nie miec OC. Jesli kupujesz auto na czesci to lepiej nie spisuj umowy, tylko zaplac, wez co Ci potrzeba a o reszte niech sie byly wlasciciel martwi.

sęk w tym ze on tez sie chce pozbyc. chyba wezme to autko na papiery takiegopijaka.....bedzie najbezpieczniej.

no i panowie dupa ,straszny problem
bylem dzis przerejestrowac a pani do mnie "jeszcze prosze pismo ze pojazd niejest obciazony podatkiem spadkowym "
( malucha kupilem od bliskich znajomych bo ojcu ,ktory zmarl i w sadzie przeprowadzali na siebie )
ja wybebeszylem oczeta i nieiwem co robic ,poprzedni wlasciciele niedostali takiego pisma ,
na pismo z sadu trzeba czekac miesiąc ,a ja niemam ubezpieczoen fury ,zerwana polisa a ja niemam jak ubezpieczyc spowrotem bo wlasciciel niezyje
qwa co robic ???????????????????????????????

kurwa w tym kraju to sobie mozna tylko palnac w leb

Bartong prawda ,normalnie mnie szlak trafia ,narazie bedzie stal bez OC

ja na Twoim miejscu bym nie zwlekał z OC nawet przy takiej sytuacji, idź do jakiegoś ubezpieczyciela i powiedz jaka sytuacja mysle żę bez problemu ubezpieczą Ci go na Ciebie nawet jak nie jest przerejstrowany tylko weź umowe kupna-sprzedaży, może nawet w takim wypadku będziesz mógł wykupić na krótszy okres np. na 30 dni do czasu wyjaśnienia sprawy, ale jak pójdziesz do nich dopiero po przerejstrowaniu i to będzie np. po 2 tygodniach to szykuj się na niemiłą niespodziankę w postaci ładnej kary ewentualnie licz na szczęście że trafisz na człowieka w tym okienku ale to zdaża się coraz rzadziej

no wlasnie sam mam banie co robic ,bo jedni mowia ze pojazd moze stac bez OC a inni ze nie , jutro ojciec wraca to przemyslimy wszytsko i bedzimy dzialac
Po prostu KOchana Polska

czytam to i nic juz nieiwem

[ wiadomość edytowana przez: MUSEL dnia 2005-11-24 21:52:01 ]

Barakuda a do dwoch tygodni niema kary ???????????????

jak bedzie chcial dac kare to zbeirasz papiery i wychdzic. w czym problem. jak jakis koles w okienku moze ci dac kare? o zym wy pitolicie. ja nieplacilem pol roku oc - przyszlem z kwitkiem do okienka - zaplacilem i ch... anmi zlotóweczki wiecej.

przerabiałem te tematy kilka razy i nie rozumiem problemu. Bierz w łape umowe kupna sprzedazy idz do agenta on na podstawie umowy wypisze Ci polise na Twoje dane i na stare numery rej. Potem przerejestrujesz dostaniesz nowe numery pojdziesz do agenta zrobi anex i tyle.
Zawsze tak sie praktycznie robi jesli skonczy sie OC przed przerejestrowaniem. Wydziały Komunikacji nie przerejestruja auta jesli nie okazesz im waznego OC.
mam nadzieje ze dobrze zrozumialem problem i pomoglem.

Mill dokladnie zrozumiales,ja jutro jade do ubezpieczyciela ,bo dzis po calym dniu w robocie poprostu niemam sily

Pat tylko ,ze u mnie jest calkowicie rozwiazane OC , a ty tylko wyrownywales skladnke ,tez tak nieraz robilem

A nie bedzie tak ze to Ty bedziesz musiał wyrównac stawke za poprzedniego własciciela?
no bo wg. przepisu auto kiedy jest raz ubezpieczone to traci je tylko w momencie wyrejestrowania jak na złom idzie?? a teraz niedawno przepisy znow sie zmieniły- ubezpieczenie przechodzi na Ciebie, jego brak chyba tez w przypadku kiedy kupujesz go z zaległym ubezpieczeniem??
daj znac jak cos załatwisz!!