Licznik kilometrow (e30) prosze o pomoc!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich uzytkownikow BMW.Mam prosbe kupilem swoje pierwsze BMW model 320i rok 89.Wszystko jest ok ale ostatnio zauwazylem ze nie kreci mi sie licznik a co za tym idzie kilometryRozkrecilem licznik i co mnie zdziwilo nie znalazlem tam linki zauwazylem rowniez ze mam odpiety jakis zolty kabelek moze to z licznika:| wiekszosc rzeczy sam sobie naprawiam w samochodzie i prosze o jakas porade urzytkownikow tego samochodu poniewaz chcialbym to sobie sam naprawic.Dziekuje i pozdrawiam.Mariusz

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-11-23 23:17:30 ]

i linki nie znajdziesz, powiedz mi czy tylko kilometry sie nie kręcą

To prawda linki nie znajdzieesz bo licznik jest elektryczny.Skoro kilometry ci sie nie obracają to sadze ze tez nie wskazuje ci predkosci jazdy?Mam racje?

Cytat:
2005-11-24 11:36:28, jarek270582 pisze:
To prawda linki nie znajdzieesz bo licznik jest elektryczny.Skoro kilometry ci sie nie obracają to sadze ze tez nie wskazuje ci predkosci jazdy?Mam racje?

i ekonomizer nie działa... pzdr

[ wiadomość edytowana przez: Jeztom dnia 2005-11-24 12:02:33 ]

To fakt.Sam niedawno miałem podobny problem.Pozdrowionka

U mnie też ostatnio prędkościomierz przez dwa dni nie działał i licznik km się nie kręcił! O economizerze to już w ogóle zapmniałem ale za to ostatnio obrotomierz działa jak w zegarku! Niech ktos potwierdzi czy kilometry i prędkościomierz to sprawa tej wtyczki w okolicach tylnego mostu!

Cytat:
Niech ktos potwierdzi czy kilometry i prędkościomierz to sprawa tej wtyczki w okolicach tylnego mostu!

Potwierdzam.

A obrotomierz i economizer?! Tylko niech to nie będzie ta tajemnicza bateria-akumulator pod tablicą z zegarami bo już to kiedyś rozebrałem i nic takiego nie znalazłem!

Cytat:
A obrotomierz i economizer?!

Jak ja miałem kiedys problem z wtyczką w moście to wyłączał mi się tylko prędkościomierz i licznik kilometrów (nie pamiętam czy ekonomizer też) ale tylko w deszcz. Po zabezpieczeniu tychkabelków przed wilgocią wszystko wróciło do normy. Na Twoim miejscu zacząłbym właśnie od tego.
Te bateryjki w liczniku też mogą paść ale słyszałem, że wtedy objawia się to palącym się permenentnie oilservice'em (nie da się skasować).
Powodzenia!

Cytat:
A obrotomierz i economizer?!

Economizer też.

Cytat:
Te bateryjki w liczniku też mogą paść ale słyszałem, że wtedy objawia się to palącym się permenentnie oilservice'em (nie da się skasować).

Mnie kiedy padły te bateryjki to oilservice zaświecał się po każdym rozłaczeniu akumulatora.

WITAM!!!!Serdecznie wszystkim dziekuje za rady.Dokladnie nie dziala licznik predkosci, kilometrow i ekonomizer szaleje...ale juz zrobione!!!Nie jestem pewien ale za te wszystkie uszkodzenia prawdopodobnie odpowiadal spalony bezpiecznik chociaz nie jestem pewny.Niemniej zmienilem bezpiecznik i wszystko wrocilo do normyDziekuje wszystkim fanom BMW za pomoc i oczywiscie Adminowi.Pozdrawiam serdecznie