Maglownica pony 91r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.czy robił ktos przekładnie w kucyku?w te lato zaczeła mi pukac po wypadach na rybki i niewiem czy ją robic czy lapiej kupic uzywaną.gdzies czytałem ze ktos dorabiał jakąs tuleje i pomogło ale opis nie był za dobry.moze są jakies zestawy naprawcze?i czy cięzko jest ją wyciągnąc samemu w garazu.bardzo prosze o pomoc.z góry dziękuje

Witam
Za bardzo to Ci nie pomogę, ale powiem że to jest do zrobienia. Miałem podobny przypadek dość dawno temu, oddałem samochód do mechanika i usunął mi te awarię ale niestety nie pamiętam co robił, z tego co mi się przypomina to chyba właśnie wymieniał tulejki. Po szęściu latach problem nie powrócił.

Pukanie w maglownicy może nastąpić po wybiciu się tulejki podtrzymującej drążek. U mnie pukało z prawej strony. Tam gdzie drążek kierowniczy wychodzi z obudowy. Nikt nie mógł stwierdzić co to takiego. . Musiałem sam do tego dojść. Wyjąłem maglownicę ( jest trochę gimnastyki z tym), wywaliłem tulejkę , tokarz dotoczył mi nową z jakiegoś plastiku i śmigam tak już rok bez stuków.

wielkie dzięki za odpowiedzi.musze tez chyba zrobic troche gimnastyki i w końcu nie bedzie mi nic pukacjak zrobie.
pozdrawiam

panowie a zeby zdjąc maglownice trzeba zdejmowac koncówki drązków czy mozna poprostu drązek z koncówki wykrecic ? mnie czeka tego ty[u operacja kltóra opisujcie i chciałbym dowiedziec sie czegos wczesniej z góry dzieki...

Mialem ten sam problem pukanie z prawej strony stwierdzilem ze to tulejka kupilem taka w orginale za niecale 30zl jak ktos bedzie chcial moge podac numer orginalu jak go znajde operacja wymiany nie byla latwa najlepiej wyjac cala maglownice razem z koncowkami drazkow kierowniczych, bo jesli ruszymy gałki to czeka nas jeszcze ustawienie zbierznosci, ogulnie mi cala operacja zajela moze z 3max 4 h