Wskaźnik paliwa w mk7... raz jeszcze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.
zauwazylem ostatnio zupelnie przez przypadek , ze jak silnik jest wylaczony, to pokazuje ilosc paliwa wieksza niz podczas wlaczonego zaplonu. jesli na wylaczonym zaplonie wskazowka jest faktycznie "ostro" na rezerwie, to trza gnac na stacje.
ja mialem wlasnie taki przypadek i po udaniu sie na stacje benzynowa okazalo sie ze zalalem swojego mk7 zeteca 1,8 16V/105KM 52 litrami paliwa na full.
dziwne to, ale moze spece z forda aby nie wysmigac benzyny do konca zrobili nam taki maly "myk"...
pozostaje teraz tylko przed odpaleniem silnika sprawdzic stan paliwa i wsio jasne ( w moim przypadku ).
a jak u Was z tym jest? tankowalem juz na takiej poodstawie kilka razy i jak na razie sprawdza sie.

Hmmm, a to nie jest przypadkiem problem slabej masy gdzies przy tylnich lampach ?

moze...
ja tylko podzielilem sie tym co zaobserwowalem...
jak mnie zawiedzie ta metoda - dam znac

Mam tak samo u siebie, to znaczy, czasem wksaznik pokazuje wiecej, a po wlaczeniu zaplonu opada troche nizej. Czasem po wlaczeniu pokazuje wiecej. Zalezy, w ktorym miejscu skali sie znajduje.

U mnie tak samo. Ale nie zaryzykuje wypalenia paliwka do samego końca, bo i po co.

Odkąd otworzyli nam stację benzynową (tesco) w Lubinie jest odlotowa wojna cenowa Wczoraj w Tesco było 3,83 (PB95) a LPG po 1.99... a naprzeciwko jest Shell, który w związku z powyższym sprzedawał PB95 z jedyne 3,85/L

Teraz mozna sobie śmigać i nie patrzeć na dolną część wskaźnika

a ja wlasnie dzis rano jadac do szkoly zawiodlem sie na swojej metodzie. koniec byl taki:
1.do domu 1km po kanisterek
2.z kanisterkiem po paliwko
3.do szkoly - spoznilem sie i egzamin poprawkowy w plecy ( znow )

Ta metoda nie dzaiala :/