MotoNews.pl

Elektryczny szyberdach -schemat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie. Bede potrzebowal schematu elektrycznego podlaczenia silnika szyberdachu.
Prosze o pomoc - temat coraz pilniejszy

halooo

Podejrzewam, że podłączenie jest identyczne jak przy szybkach elepstrycznych (podobny włącznik i ilość pinów), więc schemat szybek mogę Ci podesłać. Przypomnij na priva. Ponieważ nie ma oddzielnego przekaźnika-sądzę, że szyber jest podpięty pod przekaźnik szybek. Ale niech wypowiedzą się Ci co mają...

Podejrzewam, że podłączenie jest identyczne jak przy szybkach elepstrycznych (podobny włącznik i ilość pinów), więc schemat szybek mogę Ci podesłać. Przypomnij na priva. Ponieważ nie ma oddzielnego przekaźnika-sądzę, że szyber jest podpięty pod przekaźnik szybek. Ale niech wypowiedzą się Ci co mają...

nie chodzi o to skad wziasc zasilanie i jaki przekaznik za to odpowiada tylko o to gdzie w 5-cio pinowej wtyczce zasilajacej dac '+' i '-' zasilania silnika -chyba trzeba bedzie dojsc do tego samemu....

piny 2,3,4-do minusa
piny 5-do plusa
piny 6,7-zasilanie silnika

Pod warunkiem, że przyciski są takie same, ale po mojemu tak raczej jest. Powodzenia

dzieki za schemat ale niestety nie przydal sie -nie ma nic o szyberdachu ale i tak dzieki. Zasilanie przez noc rozgryzlem ale pozostalo jeszcze podswietlanie -wazne ze silnik dziala

oryginalnie przycisk el. dachu nie jest podswietlany.

... no to bedzie to wersja baaardzo limitowana DeLux