| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-11-26 20:00:01 musialem dokupic 4-ta zimowke, bo mi jakies cwoki podziurawily... no i bylem przekonany ze zimowki mam 185/65/14 ale okazalo sie ze mam 185/60/14 tylko ujawnilo sie to dopiero przy zakladaniu..i teraz pytanko..jakie moga byc tego objawy?
bylem dzisiaj w trasie 120 km i zadnych skutkow ubocznych nie odczulem, te 60-tki sa nan 2,2 na pompowane a ta nieszczesliwa na 2.0 oczywiscie wsadzona na tyl dodam ze to ten sam model opony co pozostale trzy. POzdr |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2005-11-26 20:18:05 Witam.
Niestety jest większe koło (o niecałe 2cm na średnicy) - inne hamowanie (nierówne) niebezpieczne - mozna stracić dowód gdy gliny zauważą - nie zakładaj na przednia oś, bo bedą cyrki z napędem, pokazywaniem predkosci znaczne obciążenie dyferencjału itd. Ogólnie nie polecam
Pozdrawiam. Michał |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-11-26 21:53:51 nie przygladalem sie mu naprawic sie nie da bo to boczne 3 przedziurawienia ( złośliwe )
a opone trudno dostać bo to contintetal TS780 i jeszcze dochodzi ten dziwaczny rozmiar 185/60/14 |
MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2005-11-26 22:01:18 www.netcar.pl - Continental TS 780 185/60R14
Dostać się da, tylko cena nie należy do niskich. W ostateczności kup jeszcze jedną taką samą, czyli 185/65R14, zdejmij tą "starą" i załóż na tylną oś dwie takie same za duże. Z tyłu to nie będzie taki problem, a już na pewno będzie to lepsze wyjście niż dwie opony o różnym rozmiarze na jednej osi. No i rozmiar 185/65R14 wyjdzie chyba taniej... |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-11-26 22:51:02 problem z dostaniem = cena o to mi chodzilo. Tez tak myslalem, ze miec juz dwie 65 z tylu i jak tylko ja trafie to tak zrobie..
mam jeszcze jedno pytanko.. sa takie firmy ktore robia opony z bieznikem wzorowanym na dobrych markowych oponach..moze taka opone dokupic? czy raczej to lipa? |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2005-11-27 12:16:55 Z tego cow iem nie moze być dwuch róznych producentów opon na osi (mimo takich samych bierzników) - np firgo2 i UltraGrip 5
Pozelam kupić oryginał i to raczej ten większy (na tyle nawet bedzie ciut lepiej się auto zachowywało). Chociaż nie wiem jakie powinny być koła w Lantrze (seryjnie), a to by powiedizało jakie mają być te . A tą co zciągniesz to bedziesz miał na zapas gdyby któraś z przodu zaczeła szfankować. Tanie to nie ejst rozwiazanie ale dość mądre - ewentualnie wariant taki - spróbować sprzedać jedną sztukę (np. na allegro) tą większą i mieć na autku takie same. |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-11-27 12:27:32 no nic dzieki za rady, narazie musze pojezdzic na tym co mam poki nie dosztukuje opony..wariant pierwszy czyli dokupic to mniejsza to odpada, bo trudno ja dostac a cena nowej jest kosmiczna..wiec raczej bede szukac tej o profilu 65 |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-11-29 08:16:34
tak 65 to oponka do lantry |