Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2005-11-27 20:47:48 witam.
zadam prozaiczne pytanie czy na benzynie nie ma podobnego objawu |
![]() BagMan Opel Corsa B Katowice | 2005-11-27 22:44:28 A prozaiczna odpowiedz brzmi nie, nie ma takich objawow na benzynie.
Na benzynie auto chodzi doskonale, na gazie tez tak chodzilo.... |
![]() BagMan Opel Corsa B Katowice | 2005-11-28 22:13:05
Jakkolwiek powyzsze stwierdzenie wydaje mi sie dosc kuriozalne ![]() Lecz drazac temat czy ktos mial juz taki problem jak moj?, i jak tak to jak go rozwiazal?? |
![]() hubertsk VW Golf MK1, 1.8 GT 3Miasto | 2005-11-28 23:11:30 A może zapłon...
Ja miałem to samo w Golfie 1.8 8v - wystarczyło troszke wyprzedzić... a jak ciągnie na wysokich obrotach - u mnie problem był na niskich... ale pow 4 krmp ciągnął świetnie Pozdrawiam H. |
__Robert____ Ford Scorpio Szczcin | 2005-11-29 18:40:25 To jest bardzo prosta sprawa, wymienić trzeba kable i świece i po zawodach. Ja osobiście nie miałem takiego przypadku poniewaz regularnie wymieniam wyżej wymienione elementy. Nie wazne jest czy ktoś cos takiego miał, wymień te rzeczy i będziesz dalej zadowolony z instalki. |
![]() BagMan Opel Corsa B Katowice | 2005-11-29 19:38:35 Hmm, kable, swiece, zaplon. Ogólnie elektryka, za niedlugo autko idze do serwisu, dam znac czy pomoglo.
Dziekuje za pomoc ![]() |
paulox darłowo | 2005-12-01 00:13:04
Czemu kuriozalne? Pomyśl logicznie. Czym różni się mieszanka benzynowo-powietrzna od gazowo-powietrznej???? Tym, że benzynowa to nic innego jak rozpylona benzyna, a w środowisku z rozpyloną cieczą iskra łatwiej przeskakuje nieprawdaż???? Dlatego im łatwiejszy przeskok iskry tym mniejsze napięcie potrzebne do jej przeskoczenia, a im trudniejszy tym wyższe musi być to napięcie. Ot cała filozofia na temat iskry... |
cinul Białystok | 2006-03-28 19:05:35 Mam podobny problem w audi B3 swiece i kable zmieniłem - efekt bez skutku - pozostaje mi jedynie wyregulowac zapłon - jesli i to nie pomoże to odwiedzam panów fachowców od 7 boleści ![]() |