MotoNews.pl

Czy bloss firmy brc polepsy osiagi w opel kadett gsi 2.0 8v

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie czy posiada ktos kadett z silnikem c20ne z intalacja gazowa i ma zalozony parownik firmy BRC zwany tez bloss czy polepsza ten mikser osiagi bo podobno lepiej chodzi na gazie jak jest ten mikser

primo nie parownik blos tylko mikser gazowy, secundo mam blosa w omie 2,0 115 i działa rewelacyjnie więc u ciebie tez powinno, jeśli blos to mechaniczny no i odpowiednio mocny parownik, ja mam 140kw

jest odczuwalna roznica miedzy zwyklym mikserem ? jak spalanie ?

odsyłam na forum fordclub dział lpg temat gaz do zapalniczek, co do mnie to ciągnie od 1500 do6500 bez zadnego ale. spalanie podobne ale chyba ze względu na częstsze deptanie gazu w podłoge

Witam! Blos nie jest lekarstwem na niedomagania instalacji. Co do polepszenia osiagow w samochodzie to mozna osiagnac taki sam efekt co Blos, stosujac szeroki mikser i zmieniajac reduktor na bardziej wydajny tzn do wiekszej mocy. Jedyna niepodwazalna zaleta Blosa jest fakt, ze nie zubaza mieszanki przy wysokich obrotach silnika.

Zipi, dokładnie tak, a nawet więcej, dobrze dobrany mikser i parownik, oraz porządna regulacja i (w moim "bolidzie") do 5800 krokowy (przy tych obr. mam ustawione odcięcie) otwiera się tylko nieznacznie, ma jeszcze spory zapas, a mieszanka cały czas w normie

Cytat:
2005-12-09 19:27:14, zp pisze:
Witam! Blos nie jest lekarstwem na niedomagania instalacji. Co do polepszenia osiagow w samochodzie to mozna osiagnac taki sam efekt co Blos, stosujac szeroki mikser i zmieniajac reduktor na bardziej wydajny tzn do wiekszej mocy. Jedyna niepodwazalna zaleta Blosa jest fakt, ze nie zubaza mieszanki przy wysokich obrotach silnika.

Spróbuj tak zrobić w I generacji. Będziesz miał silnik pracujący od 2000 lub 3000 obr w górę bo duży mikser nie da podciśnienia przy niskich obciążeniach. Zmienna przepustowośc blosa ma jeszcze jedną zaletę: łatwiejsze zapalanie zimnego silnika na gazie i dużo mniejsze zalewanie gazem po takim odpaleniu w porównaniu do instalki z normalnym mikserem. Porównuję do I generacji oczywiście.

Zgadza sie. Jezeli chodzi o instalke I- generacji , czy LPG na mechanicznym wtrysku, to Blos jest bezkonkurencyjny, nie mniej jednak Blos ma tez wady, o ktorych nikt nie wspomina, np. nie eliminuje strzalu w kolektor, jest bardzo wrazliwy na zanieczyszczenia powietrza i gazu, w efekcie czego np. przy mrozach moze zacinac sie w nim przepustnica klapkowa, utrudniajac rozruch.