Zestaw głośnomówiący

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szanownych forumowiczów
Jestem użytkownikiem służbowej Toyoty Corolli i chcę założyć zestaw głośnomówiący (Car Kit Comfort, tel. Siemens ME45). Samochód jest jeszcze na gwarancji. Dzwoniłem do ASO i krzykneli sobie ok. 300PLN za montaż. Firma mi nie zwróci kasy i będę musiał bulić z własnej kieszeni. I nie wiem czy zlecić to serwisowi. Czy montować samemu? Gość z ASO powiedział że samowolne podłączenie zestawu grozi utratą gwarancji na instalację elektryczną. Radio ma symbol: W58814.
Co o tym sądzicie?
Dołączyłbym schemat podłączenia zestawu do radia i głośników przez przekaźnik, ale nie wiem jak to zrobić
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie informacje.

Jest prombel W karcie gwarancyjnej wozu faktycznie jest zapis co do elektryki (nie można ingerować w układ elektr. ani dokonywać jakichkolwiek przeróbek). A więc nie można zakładać sys. głośnomówiącego, zmieniać radia bądź głośników poza ASO, dopóki auto jest objęte gwarą Jak kupowałem samochód nie chciałem firmowego alarmu, ponieważ zaśpiewali za niego ponad 1000 zeta. Za taki sam albo nawet lepszy, znajomy policzył 450 zł (z montażem) ale niestety nie mogłem go sobie zamontować bo w przepisach stoi, że nie. Idiotyzm totalny
Także będziesz musiał odżałować te 3 paczki i grzać do ASO

Pzdr

Ale lipa
Czyli że będę musiał się zgłosić do ASO.
Wielkie dzięki za info.

Byłem w ASO i jednak sam będę zakładał zestaw.
Dlaczego?
Bo:
-) podłączenie zestawu 300-400 PLN (zależy od zestawu, ale pewnie ten co właśnie mają montować jest trudniejszy, a przez to cena wyższa);
-) holder uchwytu telefonu (po polsku: wygięty odpowiednio kawałek blachy) ok. 80 PLN;
-) BOX (po polsku: przekaźnik w plastikowym pudełku (bądź nie), przełączający głośniki od radia na zestaw) 100-200 PLN
-) plus ew. koszta dodatkowe.
Kawałek blaszki znajdę w rupieciach , zasilanie wyprowadzę sobie z zapalniczki, użyję głośnika z zestawu. Trzy razy zero złotych.
Wada: będę musiał sam ściszać radio.

A teraz mam pytanie do forumowiczów, czy ktoś to robił:
http://www.eve.com.pl/produkty/Zestawy/Porady%20montazowe.html
Pokazane jest tylko jak wykręcić jedną śrubkę i nie wiem czy to wystarcza prawdę mówiąc wątpię i stąd moje pytanie.
A jak ktoś pokolei opisze co gdzie trzeba wykręcić, żeby wyciągnąć konsolę, będę b. wdzięczny. Nie chcę robić dziur w desce.

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: klawo dnia 2005-12-03 21:13:29 ]

Wiesz co Klawo??????
Zawieź im materiały i niech Ci zamontują. Masz auto na gwarce, po cholerę z nimi zadzierać? Te fotki, które są na stronce, której adres wrzuciłeś dotyczą wersji wyposażenia Terra, jeżeli masz Lunę lub Sol to będziesz miał więcej problemów.
Powiem tak: za trzysta lub czterysta zeta gitary bym sobie nie zawracał tylko montował w ASO. Dlaczego? Dlatego, że przez głupie podłączenie zestawu nie chciałbym stracić gwarancji!!! No ale, tak jak pisałeś, to nie jest Twoje auto tylko służbowe czyli masz wolną rękę.
Wybór należy do Ciebie

Pozdrawiam