El. lusterka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siemka to znowu ja - mam problem z jednym lusterkiem otoz niedawno jeszcze grzalo a teraz juz nie czy to znowu jakies zasniedziale styki czy co?? moze wiecie?? prawe grzeje normalnie a lewe zimne jak lod macie jakies pomysly jak je naprawic lub co moglo sie stac??

moze wystarczy wyjąć szkielko i zobaczyc po prostu czy dochodzi prąd i czy nie sa zasniedziale styki!! bo tak z forum chyba nikt ci nie powie, czy masz zasniedziale styki, czy nie!!

Pozwole sie podlaczyc do tematu. Jak zdjac el. lusterka w MKV?? Bo niechce nic polamac a niemam koncepcji jak je zdjac. tapicera juz zdjeta

szkielko wiem, ze trzeba wyciagnąć na chama:] bo jest na 4 takich wciskanych kółeczkach... dalej nie wiem, jak zdjać... bede próbowal teraz w weekend, bo przyszly nowe lusterka...

jeśli chodzi ci o odkręcenie od drzwi to są tylko 3 sruby pod osłonąod wewnątrz (aby zdjąć osłone 1 sruba no i demontarz tapicery), z zewnątrz są dwa mocowania na wcisk więc ostrożnie (łatwo pękają)
a jak chcesz wyjąć wkłady i nie wiesz jak to podaj maila prześle zdjęcia.

jabym chcial to zdjecie na jacekdyla@tlen.pl

Zdjęcia przesłane na poczte

Cytat:
2005-11-29 20:23:28, galowy pisze:
Zdjęcia przesłane na poczte

WIELKIE DZIEKUJE

mam nadzieje że wiele wyjaśnią

dzieki doszly

Ja miałem dokładnie to samo, przestało grzać lewe lusterko. Po wyciągnięciu wkładu okazało się,że jest przerwana ścieżka na (a raczej w) folii naklejonej od spodu lusterka. Niestety nie udało mi się naprawić ścieżki. Zerwałem oryginalną matę i kupiłem na allegro mate grzejną bodajrze G10 (tak zdajsie oznaczoną), nakleiłem na lusterko i ślicznie grzeje. Mam jedną radę, gdybyś musiał wyciągać samo szkło z oprawki plastikowej, żeby nakleić nową matę, to raczę przeciąć krawędź plastku w jednym miejscu (np rozgrzanym nożem), żeby lekko rozchylić plastik i wyciągnąć sakło. W innym przypadku na 90% pęknie Ci szkło przy wyciąganiu.

[ wiadomość edytowana przez: le-mar dnia 2006-02-04 10:14:01 ]

Cytat:
2006-02-04 10:13:03, le-mar pisze:
[ wiadomość edytowana przez: le-mar dnia 2006-02-04 10:14:01 ]

ciemnosc - nic nie widze