MotoNews.pl

Pali mi bezpiecznik z ogrzewania tylnej szyby..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam jeszcze jedno pytanko bo pali mi bezpiecznik z ogzewania tylnej szyby tak jak napisalem w temacie. Wczesniej wszystko dzialalo OK hmm.. co moze byc tego powodem?? Czyzby styki zaśnieziały a i jeszcze jak wczoraj wieczorem wymienilem bezpiecznik przekrecilem stacyjke w miejsce zaplony wlaczylem swiatla itd. i zalaczylem ogrzewanie tylnej zyby to dzialalo (silnik jest wylaczony). Dzisiaj jak sobie jade rano do pracy wlanczam ogzrwanie i po 2 sekundach patrze a tu mi juz nie swieci dioda ta żółta ktoora wskazuje ze jest wlaczone ogzrwanie i bezpiecznik znowu spalony :/

[ wiadomość edytowana przez: Mas dnia 2005-11-29 21:23:14 ]

gdzies sie robi zwarcie. Trzeba obejrzec wszystko dokladnie (styki, doprowadzenia przewodow, moze wewnatrz przekaznika od zalaczania ogrzewania cos sie wypalilo? najlepiej by go bylo wyjac i obejrzec). Jak wizualnie wszytko bedzie OK to trzeba juz troche sie znac. Najlepiej chyba byloby rozlaczyc jakos druty idace na ogrzewanie i sprawdzic czy wtedy nic sie nie dzieje.

sprawdz na klapie te trzy bolce wystające z klapy tyko od srodka zdejmij ten plastik mi tam ostatnio urwał sie kabel od ogrzewania szyby .
tamto miejsce ma coś do siebie i ogrzewania ze coś sie urwie i te trzy prostokąciki na progu od bagażnika które maj styczność z tymi bolcami tez sprawdz.
To jest miejsce które bym sprawdził w 1 kolejności zanim zaczne dalej grzebać