Na Gazie-Wypas - Na płynie-padaka!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam na forum, z szacunkiem dla kolegów, którzy w przeciwieństwie do mnie wiedzą o co w tym wszystkim chodzi ....
Mam problem, Po założeniu instalacji gazowej moje stare Audi 1,6 z gaźnikiem keihin I zaczęło "mulić się na benzynie". Dochodzi do pewnych obrotów i ( chyba z chwilą otwarcia przepustnicy drugiego przelotu) nagle "krztusi się" i traci moc. Problem znika po wyjęciu mixera. Wymiana mixera na m. o większej średnicy poprawiła jazdę na benzynie ale... na gazie jechał max 90 km/h. Układ dolotowy został przejrzany przez dobrego fachowca pod kątem ew. "lewego powietrza". Co może być przyczyną problemów? Czy mam szukać jeszcze innego mixera? Może ktoś z Was miał podobne ( lecz zakończone zwycięsko) zmagania z instalację gazową?
Pozdrawiam
Kuba

U mnie był nie keihin tylko aisan ale też nieco zgłupiał po złożeniu mu gazowego kapelusza. Znaczne powiększenie miksera dało poprawę na benie, ale zaczęły się kłopoty na LPG. Po wielu bojach wywaliłem gaźnik, mam zupełnie zmieniony cały dolot i jeżdżę tylko na LPG.

a nie masz przeslony na wezu od filtra powietrza do gaznika ktora ogranicza przeplyw powietrza i co powoduje ze trzeba zmieniac skald mieszanki srubami na gazniku?

witam.
Elektronika Landi i Landi- Renzo oraz Polska Bingo to przewidziala i jest opcja Max otwarcia tak , że sie nie zadusi na gazie po depnieciu na gaz. Lub można dokupić specjalne urządzenie kture ogranicza po przejściu na gaz ilość powietrza.

Cytat:
Elektronika Landi i Landi- Renzo oraz Polska Bingo to przewidziala i jest opcja Max otwarcia tak , że sie nie zadusi na gazie po depnieciu na gaz.

No tak,to jest wzbogacenie mieszanki podczas przyśpieszania,ale kolega ma gaz w aucie gaźnikowym ,regulowany dopływ gazu jest śrubką/registerkiem.Jak zestroić komputer w takim samochodzie ,jak niema tam chyba lambdy ,ani katalizatora.No może się myle,jak to jest?Komputer w gaźniku?

Co to za urządzenie które ogranicza dopływ powietrza po przejściu na gaz?Ja mam nadmiar powietrza wg.komputera,pewnie przydało by się je ograniczyć,co to za urządzenie?

[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2005-12-02 19:14:45 ]

Witam.
Można zamówić w Landi-Renzo POLSKA .
Jest to rura z elektrozaworem i przewężką gdzie po przejściu na gaz ograniczy przekrój dolotu powietrza.
Można oczywiście jeśli chce się mieć elektronikę gazową wbudować sondę lambda do wydechu która tylko będzie sterować gazem. już to robiliśmy. ale musi byc 4 przewodowa z podgrzewaniem